C-vitamin - L-aszkorbinsav - Acidum l-ascorbicum - 250g

AR74180

Összetétel: C-vitamin - L-aszkorbinsav - Acidum l-ascorbicum - 250g
Besorolás: Vitaminok és ásványi anyagok

Raktáron

3 632 Ft‎

Egyéb infó

Összetevők: C-vitamin - L-aszkorbinsav - Acidum l-ascorbicum - 250g
Osztályozás: Vitaminok és ásványi anyagok


A C-vitamin főként az immunitásra gyakorolt pozitív hatással van összefüggésben , ezért leggyakrabban a fertőzések fokozott előfordulásának időszakában alkalmazzák. Ezenkívül szinte minden megfázás és influenza kezelésére szolgáló gyógyszerkészítményben megtalálható. Érdekes azonban, hogy az ad hoc szedett C-vitamin nem befolyásolja a betegség lefolyását - nem csökkenti, nem enyhíti a tüneteket. Profilaktikus használat esetén a megfázás időtartama csak kis mértékben rövidül meg. Ennek ellenére érdemes pótolni, mert sok más, alább felsorolt fontos funkciót is ellát.

A C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin. Szervezetünk nem tudja sem előállítani, sem elraktározni, feleslege pedig a vizelettel ürül ki, így nem lehet túladagolni. Az aszkorbinsav egy erős természetes antioxidáns, és nem csak kiegészítőként, hanem élelmiszer-adalékanyagként is használják az E300 szimbólummal.

Az aszkorbinsav név a skorbut (latinul scorbutus) ínybetegségből származik, Ez a C-vitamin-hiány következménye. Ez nagy probléma volt, különösen a tengerészek számára, akik sok napot töltenek a hajókon, valamint a hideg északi régiókban élők számára, ahol korlátozott a hozzáférés a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez. Ma ez a betegség meglehetősen feledésbe merült, de régebben sokáig keresték az okát. Tüneteit már az ókorban leírták, de csak a középkorban volt hatással az étrendre. A tizenkilencedik században az angol tengerészeket elkezdték kötelezően ellátni citrommal hosszú utakra, ami segített megelőzni ezt a betegséget. A huszadik században azonban megjelent a C-vitamin, amit aztán a skorbuttal hoztak összefüggésbe. Szent-Györgyi Albert magyar biokémikus először izolálta a fűszerekből, amiért Nobel-díjat kapott.

Gondoskodni kell a kiegészítő C-vitamin utánpótlásról. Nagyon érzékeny a magas hőmérsékletre - amikor a zöldségek és egyéb C-vitamint tartalmazó termékek főzése körülbelül 75%-ot veszít. Ugyanez történik a boltban vásárolt gyümölcslevekkel is. Pasztörizálják, hogy elpusztítsák a mikroorganizmusokat és meghosszabbítsák az eltarthatóságot, elveszítve a C-vitamin és más vitaminok nagy részét. Az oxigén és a fény a C-vitamint is gyorsan elpusztítja. A vitaminok közül ez a legkevésbé ellenálló a külső tényezőkkel szemben.


Egészségügyi tulajdonságok

Erőteljes antioxidáns: segít megvédeni sejteket az oxidatív stressztől
Támogatja az immunrendszer megfelelő működését
Pozitív hatással van a hangulatra és a kognitív működésre
Csökkenti a fáradtságot
Javítja a vas felszívódását
Hozzájárul a fenntartásához. normál energia-anyagcsere

ALKALMAZÁSOK
Nagy fizikai aktivitás és kemény fizikai munka
A dohányzás és a rendszeres alkoholfogyasztás - az alkohol és a nikotin felgyorsítja a C-vitamin kiválasztását.
Napi stressz
br />Öregedés
Terhes és szoptató nőknek
Módosított tejjel táplált csecsemőknek
Vérszegénységben szenvedőknek a vas felszívódásának javítására
Egészséges embereknél profilaktikusan

ÖSSZETÉTEL
100% L-aszkorbinsav - aktív és biológiailag felszívódó forma.
Növényekből biotechnológiai módszerekkel nyert.

Felhasználás módja:
A javasolt napi adag 200 - 1000 mg / nap.
A por kimért adagját szobahőmérsékleten vízben fel kell oldani és meg kell inni. Ne igyon forró étellel vagy itallal. Az aszkorbinsav jól felszívódik.

Terhes és szoptató nők használhatják az aszkorbinsavat a fenti ajánlásoknak megfelelően. A napi 1000 mg-os adagot számos vizsgálatban alkalmazták terhes nőkön.
Táplálék-kiegészítő. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. A táplálékkiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Ellenjavallatok:
Urolithiasis, reflux, gyomorégés, gyomor- és nyombélfekély, termékekkel szembeni túlérzékenység.

Figyelmeztetés:
C-vitamin túladagolás nem fordul elő, mert feleslege a vizelettel ürül. Az aszkorbinsav nagy dózisa azonban irritálhatja a gyomrot és hasmenést okozhat.

Ha érzékeny emésztőrendszere van, gyomorégése, refluxa vagy fekélye van, válassza a nátrium-aszkorbátot.

A legmagasabb tolerált szint a C-vitamin bevitele 2 g.
A nagy dózisú C-vitamin hozzáadása torzíthatja a vér-, vizelet- és székletvizsgálatok eredményeit, ezért a vizsgálat megkezdése előtt néhány nappal abba kell hagyni.

Tárolás
A terméket zárt tartályokban, hűvös, sötét helyen kell tárolni. Nincs szükség hűtésre.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: