Új Mandulagomba - Agaricus blazei kivonat (100 kapszula x 500mg) Nagyobb

Mandulagomba - Agaricus blazei kivonat (100 kapszula x 500mg)

AR136814

Összetevők: Mandula gomba - Agaricus blazei kivonat (100 kapszula x 500mg)
Osztályozás: Kiegészítők kapszulákban

Raktáron

10 333 Ft‎ (Adóval 1 722 Ft‎)

Egyéb infó

Összetevők: Mandula gomba - Agaricus blazei kivonat (100 kapszula x 500mg)
Osztályozás: Kiegészítők kapszulákban

Agaricus blazei kivonat 500 mg
Az Agaricus blazei más tudományos fajneveken is ismert gomba, mint például az Agaricus subrufescens, az Agaricus brasiliensis vagy az Agaricus rufotegulis.

Latin nevének bősége a többszörös felfedezésnek és az azt követő kísérleteknek köszönhető, hogy a világ különböző régióiba sorolják. Eredetileg az Egyesült Államokban és Kanadában Agaricus subrufescens néven írták le, később többek között Brazíliában fedezték fel újra.

A kapott nevek sokfélesége kulturális népszerűségének, valamint egészségügyi és kulináris felhasználásának is köszönhető, amelyek felkeltették a különböző közösségek figyelmét. Brazil cogumelo do sol vagy cogumelo de Deus (napgomba, istengomba), angol mandulagomba (a gomba illata mandulával való társulásokat idéz elő) és japán himematsutake (hime hercegnő, matsu fenyő és gomba). csak néhány közülük.

E nemes, költői kifejezések többsége az Agaricus blazei rendkívüli hatásait jelzi. Az immunrendszer sokrétű támogatásával és a testsejtek megosztásával és differenciálódásával kapcsolatos alapvető folyamatokra gyakorolt pozitív hatással járó egészségügyi előnyökkel jár, valóban az isteni tervezés megnyilvánulásának tekinthető, vagy emlékeztet minket a napsugarak életet adó tulajdonságaira.

A tisztelet, amit ez a gomba élvez, kémiai összetételének köszönhető. Az Agaricus blazei-ből izolált vegyületek csoportja főként szénhidrátokat tartalmaz:

A poliszacharidokról – alfa- és béta-glükánokról és glükomannánokról – úgy gondolják, hogy különleges egészségügyi előnyökkel járnak,
monoszacharidok – glükóz, galaktóz, mannóz.
Az Agaricus blazei esetében is azonosították:

szterinek, például ergoszterin, a D2-vitamin
, a B-vitaminok és a C-vitamin prekurzora,
terpének, ásványi anyagok,

polifenolok,
zsírok (linolsav),
szaponinok,
aminosavak.

ACTION
Az Agaricus blazei számos szinten támogatja az immunrendszer működését.
Támogatja a sejtjavítási folyamatokat. Segít fenntartani stabilitásukat, funkcióikat és egyensúlyukat. Elősegíti a szövetek zavartalan differenciálódását, valamint a sejtek helyes válaszát a különböző külső és belső jelekre. Úgy működik, hogy aktiválja a citotoxikus makrofágokat, az NK-sejteket, a T-limfocitákat és elősegíti a differenciálódásukkal kapcsolatos folyamatokat.
Az Agaricus blazeiben található béta-glükánok jótékony hatással vannak a szív egészségére. Segítenek fenntartani a szervezet lipid egyensúlyát és a megfelelő vérnyomást.
Az Agaricus blazei szedése segít fenntartani a normális vércukorszintet.


>ÖSSZETÉTEL />1 kapszula 500 mg Agaricus blazei kivonatot tartalmaz, 30% béta-glükánra (UV-VIS) standardizálva. Cellulóz kapszula.

ADAGOLÁS ÉS SZEDÉS
Ajánlott napi adag: egy kapszula naponta kétszer étkezés előtt.
Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
Tartalom napi adagban (2 kapszula): 1000 mg Agaricus blazei kivonat.

ELLENJAVALLATOK
A termékkel szemben túlérzékenység áll fenn.
A terméket nem gyermekek, terhes és szoptató nők használhatják.
Az Agaricus blazei kivonat alkalmazása összefüggésbe hozható a májműködési zavar kockázatával rákos betegeknél.

BOTANIKAI LEÍRÁS
Az Agaricus blazei-t félgömb alakú, később domború, 5–18 cm átmérőjű kalap jellemzi, amely az életkorral mérlegekkel borítja, és színe fehérről szürkés vagy tompa vörösesbarnára változik. A gomba pépe fehér, dió ízű és mandula aromájú. A pengék fehéresek, rózsaszínűről fekete-barnára változnak, amikor a spórák érik. A szár hagymás az alapnál, és az életkorral üreges lesz.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

9 más termékek ugyanabban a kategóriában: