Zeolit klinoptilolit - 1 kg Nagyobb

Zeolit klinoptilolit - 1 kg

AR85078

Hozzávalók: zeolit klinoptilolit - 1 kg
Osztályozás: Gyűjtő

Raktáron

7 026 Ft‎ (Adóval 1 171 Ft‎)

Egyéb infó

Összetétel: Zeolit ​​klinoptilolit - 1 kg
Osztályozás: Gyűjtő

Zeolit ​​– mi az?

A zeolitok az alumínium-szilikát ásványok csoportja kristályos formájú és porózus szerkezetű. Kristályaik vázát alumínium (Al), szilícium (Si) és oxigén (O) molekulák alkotják. A zeolitok jellegzetessége, hogy vázukat üres tér tölti ki, amely képes elnyelni a különböző fémek, de más molekulák pozitív ionjait (kationjait). Emiatt a zeolitokat "molekuláris szitáknak" nevezik - átengedik a kis részecskéket, és visszatartják a nagyobbakat, ami nagyon hasznos a különböző iparágakban, mint például a víz- és gáztisztítás, a vízlágyítás, az olajfeldolgozás vagy a radioaktív hulladékok ártalmatlanítása. a talajból.

Körülbelül 40 fajta természetes zeolit ​​található a Földön, amelyek üledékes és vulkáni kőzetekben képződnek. A leggyakrabban bányászott zeolitok a chabazit, a klinoptilolit és a mordenit. A természetben előforduló zeolitok tartalmazhatnak nátrium-, magnézium- és káliumionokat, valamint vízmolekulákat. Az összetételtől függően alakban, színben és tulajdonságaiban különböznek. Egyes zeolitok vonzó megjelenést kapnak, és ékszerekben használják őket.

Érdemes megjegyezni, hogy léteznek szintetikus zeolitok is, amelyeket laboratóriumban állítanak elő, így teljesen tiszták és nem tartalmaznak részecskéket a pórusokban . Az iparban is használják, például mosószerként.

Az érdekesség az, hogy mivel a zeolitok vizet is tartalmazhatnak, melegítéskor vízgőzt bocsátanak ki. Innen származik a nevük, amely görög eredetű, és szó szerint „forr kő”-t jelent. Ma „var”, a litos pedig „kő” vagy „szikla”.

Zeolit ​​– klinoptilolit
A klinoptilolit egy zeolit, amely rideg alakot ölthet. , átlátszó kristályok vagy ugyanolyan törékeny "kavicsok", vagy inkább fehér-szürke színű klaszterek. Formája attól függ, hogy melyik ásványi anyag dominál benne - kalcium, nátrium vagy kálium. A webáruházunkban és más gyógynövényboltokban kapható klinoptilolit az ilyen "kavicsok" őrlése után készült por. Főleg az USA-ban, Iránban, Ausztráliában és Európában bányászják.

AKCIÓ
Tehát miért van szükségünk erre a zeolitra, pontosabban klinoptilolitra?
I már említettük, hogy mi az iparban hasznos zeolitok. A klinoptilolitot a kozmetikában és a gazdaságban is használják. A kozmetikai felhasználására fogok koncentrálni. Hozzáteszem azt is, hogy az USA-ban ezt a nyersanyagot belső használatra szánt kiegészítőként kezelik, az aktív szénhez hasonló szereppel. Az Európai Unióban azonban a klinoptilolit nem árusítható élelmiszerként, és nem is utalhat fogyasztásra. Így csak annyit írok le, hogy az általunk kínált klinoptilolit a legmagasabb tisztaság és minőség jellemzi és nem tartalmaz nehézfémeket (részletes elemzés a lap alján). Mikronizált, ami azt jelenti, hogy részecskéi 5 mikronra csökkennek. Ennek köszönhetően jól felszívódnak.

ZEOLIT - AKCIÓ
Akkor miért van szükségünk erre a zeolitra, pontosabban klinoptilolitra?
Már említettem mire valók a zeolitok az iparban hasznosak. A klinoptilolitot a kozmetikában és a gazdaságban is használják.
A kozmetikai felhasználására fogok összpontosítani. Hozzáteszem azt is, hogy az USA-ban ezt a nyersanyagot belső használatra szánt kiegészítőként kezelik, az aktív szénhez hasonló szereppel. Az Európai Unióban azonban a klinoptilolit nem árusítható élelmiszerként, és nem is utalhat fogyasztásra. Így csak annyit írok le, hogy az általunk kínált klinoptilolit a legmagasabb tisztaság és minőség jellemzi és nem tartalmaz nehézfémeket (részletes elemzés a lap alján). Mikronizált, ami azt jelenti, hogy részecskéi 50 mikronra csökkennek. Ennek köszönhetően jól felszívódnak.

Zeolit ​​- tulajdonságai:
A klinoptilolit rendkívül hatékonyan és hatékonyan szívja fel a szennyeződéseket és a nedvességet. Ezért nem nehéz kitalálni, hogy a természetes és bőrbarát kozmetikumok fantasztikus összetevője. Arc- vagy hajpakoláshoz és testápolóhoz adva serkenti a bőr mélyrétegeinek tisztulását, felszívja a felesleges izzadságot és faggyút. Dezodorban használva növeli annak nedvszívó képességét, a fogkrémben pedig felszívja a baktériumokat és a lepedéket. Bőr- vagy testápoló krém összetevőjeként a faggyúkiválasztás szabályozójaként működik.
A klinoptilolit támogatja a sérült bőr regenerálódását, így horzsolásokra, égési sérülésekre, rovarcsípésekre, irritációkra szórható. Mély, nyílt sebekre azonban nem szabad használni!
A klinoptilolit bőröntözőként is működik, amely csökkenti az izzadást és felszívja az izzadságot és a kellemetlen szagokat.

ZEOLIT – HASZNÁLATI /strong>
Megjegyzés - a zeolitot úgy kell használni, hogy ne kerüljön az orrba és a szembe!
Univerzális zeolit ​​paszta arc- vagy hajmaszkként és borogatásra irritáció, égési sérülések, vágások ellen és stb.:
Válassz megfelelő mennyiségű zeolitot annak a helynek a felületéhez, amelyet a pasztával szeretnél befedni (egy teáskanál elég az arcodhoz) és először keverd össze kevés vízzel, hogy ne csomósodjon, majd fokozatosan add hozzá vízzel, és addig keverjük, amíg el nem éri a paszta állagát. Vigye fel a bőr kiválasztott területeire.
Ha az irritált bőr gyógyulásának felgyorsítása érdekében alkalmazza a pasztát, egy éjszakán át rajta hagyhatja. Ebből a célból érdemes gézborogatást használni a pasztán, és a területet kötszerrel tekerni.
Víz helyett hidroszolt vagy lehűtött gyógynövény forrázatot és kevés finomítatlan olajat (pl. zöld teából, ill. kókuszdió), joghurt, méz, tojássárgája a bőrmaszkhoz vagy körtéből, almából vagy banánból készült püré. 15 perc elteltével öblítse le a maszkot az arcáról.

HASZNÁLATI HOGYAN
Javasolt adagok háziállatok és tenyészállatok számára:

Cicák - egy teáskanál naponta
Felnőtt macskák - napi 1-2 teáskanál
Kiskutyák - fajtától függően napi 1 teáskanál
Kis kutyák 15 kg-ig - 2 teáskanál naponta
Közepes kutyák 15-35 kg-ig - 2 kanál naponta
Nagy kutyák 35-50 kg - 3-4 kanál naponta
Nagy kutyák 50 kg + - 4 kanál naponta
Szarvasmarha, sertés, tejelő tehén - 2% száraz adag naponta
Kecske, fácán, fürj - napi 5% takarmányba keverve
Kecske, juh, alpaka, láma - napi 2% gabonában
Ló, póni, szamár - 1-1 csésze napi adag
Állatok az Állatkertben - 2% a napi takarmányban

Kozmetikumok kiegészítéseként:
Keverj el egy csipet zeolitot a kezedben tejszínnel, ill. krémet, és a szokásos módon vigye fel a bőrre. Kombinálhatod testápolóval, samponnal és fogkrémmel is.

ÖSSZETÉTEL
Zeolit ​​(klinoptilolit) 100%. Tiszta, biztonságos. A legjobb minőség!

ELLENTJAVALLATOK
Zeolittal szembeni túlérzékenység.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

9 más termékek ugyanabban a kategóriában: