AR99322
Hozzávalók: Zellermag - Seminis Apii graveolentis - 500 g
Osztályozás: Tisztítás és fogyás
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Zellermag - Seminis Apii graveolentis - 500g
Osztályozás: Tisztítás és fogyás
A zellermagot fűszerként és alapanyagként használják fitoterápia. Jellegzetes édes illatuk miatt értékelik őket, amelyet az illóolajoknak köszönhetnek. Ezeket az olajokat az illatszer- és gyógyszeriparban használják. A bennük található hatóanyagok pozitívan hatnak az emésztőrendszerre, az ízületek állapotára és a hangulatra.
A zellert több mint 2000 éve termesztik, elsősorban a gyökerei és a levelei miatt. A zellermag és tulajdonságai a Távol-Keleten jól ismertek. Az ájurvédikus gyógyászat megfázás és influenza, vízvisszatartás, emésztési zavarok, májbetegség és reumás fájdalmak esetén alkalmazza őket.
Egészségügyi előnyök
A zellermagban található bioaktív vegyületek közé tartoznak a flavonoidok, kumarinok, esszenciális anyagok. olajok és linolénsav az n-6 csoportból.
A zellermag aktív vegyületei támogatják az emésztőrendszer működését azáltal, hogy serkentik a gyomor-, hasnyálmirigy- és bélnedvek kiválasztását. A zellermag infúziója javítja az emésztési folyamatokat és a bélműködést, valamint enyhülést hoz emésztési zavarok, puffadás és gyomorégés esetén.
A hagyományos gyógyászatban a zellermag támogatja a gyulladás vagy karbamidvegyületek felhalmozódása okozta ízületi fájdalmak elleni küzdelmet. az ízületi tok.
A zellermagban található összetevők enyhe nyugtató hatásúak is. Jótékony hatással vannak az idegrendszerre és a hangulatra. Csökkenthetik a vérnyomást is.
ÖSSZETÉTEL
100% zellermag (Seminis Apii graveolentis). A legjobb minőségű alapanyag.
ADAGOLÁS ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Zelleretea:
főzet
1 evőkanál mag, lehetőleg összetörve, öntsünk egy pohár forrásban lévő vizet, és hagyjuk 30 percig a fedél alatt. Naponta kétszer igya.
főzés
Tegyünk 1 vagy 2 evőkanál magot egy kis fazék forrásban lévő vízbe, és főzzük alacsony lángon néhány percig. A víz újratölthető és újra felforralható. Mindig melegen igyunk.
Egyéb felhasználás:
főzés
A zellermagot érdemes a konyhában felhasználni. Édességet visznek a főzésbe, és lágyítják a keserű utóízt. Hozzáadhatók levesekhez és húslevesekhez, szószokhoz, pörköltekhez és húsételekhez, különösen a marha- vagy csirkehús alapúakhoz. Érdekes kiegészítői a házi kenyérnek, kolbásznak és kolbásznak. Az őrölt magvak fűszerként használhatók paradicsomléhez vagy véres maryitalhoz. Észak-Indiában a zellermag a curry ételek és a chutney szószok kedvelt összetevője. Használja gyömbérrel, szójaszósszal, kurkumával, zsályával és köménnyel.
SZINERGIA
A zellermag főzete guajak hozzáadásával enyhítheti az ízületi fájdalmakat.
VIGYÁZAT
A zellermag rendszeres használata csökkentheti a vérnyomást, ezért a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket használóknak óvatosan kell eljárniuk, és ellenőrizniük kell a vérnyomásukat.
NÖVÉNY JELLEMZŐI
A zeller (Apium graveolens) a zellerhez tartozik család. Több fajtát alkotnak: tipikus (vad), gyökeret, levelet és zellert. Az utolsó három szinte kizárólag a termesztésben található. A zeller természetes előfordulása Európa, Nyugat-Ázsia, Afrika és a Kaukázus. A zeller kétéves növény. Akár 1 méter magasságot is elér. Hagymás gyökeret képez, amelyből a levelek hosszú csupasz száron nőnek. A levelek barázdált szélűek, és három kisebb levélből állnak. A zeller virágai nagyon kicsik és fehérek vagy halványsárgák, virágzatba gyűjtve.