AR72459
Összetétel: Tejsav 80% - Tejsav - 500g
Besorolás: Természetes eredetű vegyületek
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetétel: Tejsav 80% - Tejsav - 500g
Osztályozás: Természetes eredetű vegyületek
A tejsav természetes prebiotikum és tápanyag a bőrnek, problémásnak bőr és haj. Hámlasztó, ránctalanító és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Serkenti az erős haj növekedését. Pozitívan befolyásolja a belek munkáját. Természetesen savanyú tejben, joghurtban, áfonyában és szilázsban fordul elő. Biotechnológiai eljárással állítják elő, vagyis a cukor tejsavbaktériumok általi erjesztésével. Jelképe az élelmiszeriparban az E270.
A tejsavnak két optikai formája van: L és D, amelyek közül csak az L forma biológiailag aktív. A tejsav L-formája a bőrben és a hajban NMF formájában van jelen – egy természetes hidratáló faktor, amely megtartja a vizet a bőrben, puhává és rugalmassá téve azt.
A kozmetikumokban található tejsav kétféleképpen, a hígítástól függően. 1-10%-os koncentrációban hidratálásra, 30-50%-os koncentrációban - hámlasztásra. Ezen túlmenően a tejsav bármilyen hígításnál számos pozitív hatást fejt ki, amelyek a "Tulajdonságok" részben találhatók.
TULAJDONSÁGOK
Lágyítja és kisimítja a bőr.
Szabályozza a bőrsejtek megújulását a szükségtelen keratinizált sejtek eltávolításával.
Javul a bőr szerkezete és színe.
Növeli a kozmetikai termékek hatékonyságát - a tejsavval megmosott bőr jobban felszívja a krémekben található hatóanyagok.
Stimulálja a ceramidok (a stratum corneumban jelen lévő lipidvegyületek) termelődését, ezáltal lezárja az epidermisz lipidgátját.
Csökkenti a bőr vízveszteségét a TEWL - transzepidermális víz csökkentésével veszteség.
Stimulálja a kollagéntermelést a dermisben, ami azt feszesebbé és rugalmasabbá teszi.
Növeli a glükózaminoglikánok szintjét – azokat a vegyületeket, amelyek felszívják a vizet és biztosítják a bőr megfelelő hidratálását a legmélyebb rétegekig is.
Csökkenti. finom felületi ráncok és javítja a bőr feszességét.
Csökkenti az elszíneződést és a kisebb aknés hegeket.
Kioldja a bőr pórusait és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
Megakadályozza a gyulladásos gócok kialakulását, azaz mindenféle pattanást és mitesszert .
Nyugtatja az aknés elváltozásokat.
Megőrzi az élelmiszereket és szabályozza annak pH-értékét.
ALKALMAZÁS
Külsőleg:
száraz, elsárgult és hámló bőr ápolása és hidratálása
száraz és sérült haj ápolása
az akne, ráncok, pattanások, gyulladásos elváltozások, hegek csökkentésére
mint a hámlasztás összetevője
Élelmiszer:
természetes prebiotikumként
természetes élelmiszer-tartósítószerként
pH-szabályozóként, savanyítószerként
ÖSSZETÉTEL
80%-os L-tejsav oldat. Csúcsminőségű termék! Fogyasztásra alkalmas.
HASZNÁLATI HOGYAN
A 80%-os tejsavat felhasználás előtt megfelelően hígítani kell, lehetőleg desztillált (ionmentes) vízben, amely bármely helyen megvásárolható benzinkút.
Az 1-10%-os koncentrációjú oldatok hidratáló tulajdonságú, napi bőrtonikként használhatók. Hozzáadhatók mosófolyadékokhoz, samponokhoz és krémekhez.
A 30-50%-os koncentrációjú oldatok erős hámlasztó tulajdonságokat mutatnak, peelingekhez használják.
Hogyan készítsünk 100 ml tejsavat megfelelő koncentrációjú oldat ?
1% = 1 ml tejsav és 99 ml víz
2% = 2 ml tejsav és 98 ml víz
5% = 5 ml tejsav és 95 ml víz
10% = 10 ml tejsav és 90 ml víz
30% = 30 ml tejsav és 70 ml víz
40% = 40 ml tejsav és 60 ml víz
50% = 50 ml tejsav és 50 ml víz
A tejsav vízben, alkoholban és propilénglikolban oldódik.
A tejsav kiváló savanyító összetevője ételeknek is: levesek, szószok, desszertek, savanyúságok, saláták, zselék, fő halételek, zöldség-gyümölcs befőttek, hűsítő italok és teák (citrom helyett), valamint tej és tejszín házilag savanyítására. Ha vízzel 1:4 arányban hígítják (egy rész sav 4 rész vízhez), az 10%-os ecettel történő savanyításnak felel meg.