AR126850
Hozzávalók: Kuding Cha tea - Ilex kaushue - 50g
Osztályozás: Gyógynövények
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Kuding Cha tea - Ilex kaushue - 50g
Osztályozás: Gyógynövények
Kuding Cha tea
Kínai szó A kuding szó szerint "forró körmöket" jelent. Ez az egyetlen információ elég ahhoz, hogy kitaláljuk ennek a teának a természetét.
A Cha egy kínai (leveles) tea, bár a kuding cha valójában nem tea, mert nem Camellia sinensis leveleiből készül. Kínában az Ilex családba tartozó cserjék - jelen esetben az Ilex kaushue (szin. Ilex kudingcha) - leveleiből készítik a kuding chat, míg Tajvanon és Szecsuánban a Ligustrum robustum leveleit használják.
A kuding cha-t tehát a gyógynövények közé sorolhatjuk, főleg, hogy ennek az összetevőnek megvan a helye a hagyományos kínai gyógyászatban. A kínaiak régebben megfázás, köhögés, megfázás, fejfájás, szemfájás és hörghurut esetén használták. Ezenkívül azt hitték, hogy a kuding infúziója javítja az emésztést, javítja a memóriát és a koncentrációt.
A modern tudósok már tanultak egy kicsit erről a növényről. Legfontosabb tulajdonságairól több tanulmány is született. Eddig dokumentálták jótékony hatását a lipidprofilra, a glükóz anyagcserére és a gyulladásra.
Milyen íze van a kuding cha-nak?
És milyen ízű lehet a keserű köröm ? Persze keserű :) Ez a keserűség szó szerint térdre kényszerít. Kudinggal véleményem szerint csak az andrographis, az indiai „keserűség királya” vetekszik. Ezzel ellentétben azonban a kudingnak édes felhangjai is vannak. A főzetben a keserűség kerül előtérbe, de alatta a stevia édessége és fűszeressége.
Itt érdemes hozzátenni, hogy a kuding tea nagyon hatásos! Csak egy levelet lehet többször lefőzni, ami intenzív infúziót eredményez.
KUDING CHA - PROMÓCIÓ
Kuding tea, rendszeresen, hosszú ideig használva , jótékony hatással van a lipidprofilra – különösen az összkoleszterin és a HDL szintjére.
A tudósok rámutatnak ennek az alapanyagnak a glükóz szabályozására is. Mindkét fent említett tulajdonság hozzájárulhat a jobb testsúlykontrollhoz.
A Kuding cha infúziót a bél mikroflóra összetételére és sokféleségére gyakorolt pozitív hatása miatt is értékelik [3].
A polifenolok mennyiségének köszönhetően A kuding cha-ben található infúzió védő hatással van a belső szervekre és öregedésgátló.
ÖSSZETÉTEL
Kuding cha tea (Ilex kaushue) 100 %.
FŐZÉS
Kuding cha infúzió:
Ha teheti, használjon jó minőségű ásványvizet - az íze jobb lesz.
Csak vegyél egy levelet, és öntsd fel forrásban lévő vízzel egy csészébe. Ha az íze még mindig túl erős számodra, próbálj meg egy levélből egy egész üveg pácot készíteni.
Ebben az esetben ne takard le a savanyúságot! Minden következő főzésnél ez az idő valamivel hosszabb lehet.
Az infúziót melegen vagy hűtve is ihatja.
ELLENTJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, túlérzékenység.
A kínai kuding szó jelentése "forró köröm". Ez az egyetlen információ elég ahhoz, hogy kitaláljuk ennek a teának a lényegét :)
A Cha kínai (leveles) tea, bár a kuding cha valójában nem tea, mert nem Camellia sinensis leveleiből készül. Kínában az Ilex családba tartozó cserjék - jelen esetben az Ilex kaushue (szin. Ilex kudingcha) - leveleiből készítik a kuding chat, míg Tajvanon és Szecsuánban a Ligustrum robustum leveleit használják.
A kuding cha-t tehát a gyógynövények közé sorolhatjuk, főleg, hogy ennek az összetevőnek megvan a helye a hagyományos kínai gyógyászatban. A kínaiak régebben megfázás, köhögés, megfázás, fejfájás, szemfájás és hörghurut esetén használták. Ezenkívül azt hitték, hogy a kudingo infúzió javítja az emésztést, javítja a memóriát és a koncentrációt.
A modern tudósok már tanultak egy keveset erről a növényről. Legfontosabb tulajdonságairól több tanulmány is született. Eddig dokumentálták a lipidprofilra, a glükóz anyagcserére és a gyulladásra gyakorolt jótékony hatását.
Milyen íze van a kuding cha-nak?
És milyen ízű lehet a keserű köröm? Persze keserű :) Ez a keserűség szó szerint térdre kényszerít. Véleményem szerint Kudinggal csak az andrographis, az indiai „keserűség királya” vetekszik. Vele ellentétben azonban a kudingnak édes felhangjai is vannak. A forrázatban a keserűség kerül előtérbe, de alatta a stevia édessége, fűszeressége.
Itt érdemes hozzátenni, hogy a kuding tea nagyon hatásos! Csak egy levelet lehet többször lefőzni, ami intenzív infúziót eredményez.
KUDING CHA - PROMÓCIÓ
Kuding tea, hosszú ideig rendszeresen használva , jótékony hatással van a lipidprofilra – különösen az összkoleszterin és a HDL szintjére.
A tudósok rámutatnak ennek az alapanyagnak a glükóz szabályozására is. Mindkét fent említett tulajdonság hozzájárulhat a jobb testsúlykontrollhoz.
A Kuding cha infúziót a bél mikroflóra összetételére és sokféleségére gyakorolt pozitív hatása miatt is értékelik [3].
A polifenolok mennyiségének köszönhetően A kuding cha-ben található infúzió védő hatással van a belső szervekre és öregedésgátló hatású.
ÖSSZETÉTEL
Kuding cha tea (Ilex kaushue) 100 %.
KUDING CHA TEA – FŐZÉS
Kuding cha infúzió:
Ha teheti, használjon jó minőségű ásványvizet – az íze legyen jobb.
Vegyünk csak egy levelet, és csészében öntsük fel forrásban lévő vízzel. Ha az íze még mindig túl erős számodra, próbálj meg egy levélből egy egész üveg pácot készíteni.
Ebben az esetben ne takard le a savanyúságot! Minden következő főzésnél ez az idő valamivel hosszabb lehet.
Az infúziót melegen vagy hűtve is ihatja.
ELLENTJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, túlérzékenység.