AR71875
Hozzávalók: Fiatal zöldárpa - Hordeum vulgare - 1 kg
Besorolás: szuperételek
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Fiatal zöldárpa - Hordeum vulgare - 1kg
Besorolás: szuperélelmiszerek
Fiatal árpa (Hordeum vulgare) - zöld, csírázik árpalevelek, amelyek aztán gabonává alakulnak. Erős antioxidáns hatásukról ismertek, energiát és vitalitást adnak, pozitívan befolyásolják a hangulatot.
Az árpa az egyik első gabonaféle, amelyet az első civilizáció idején az emberek termesztettek. Ez Kr.e. 7000-ben volt. Az ókorban és a bibliai időkben termesztették a Közel-Keleten és Ázsiában. Történelmi beszámolók szerint akkoriban nemcsak a gabonaféléket fogyasztották, hanem a fiatal árpaleveleket is.
A fiatal árpa nagyon magas koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, elsősorban a flavonoidok csoportjából. Az embereken végzett eddigi klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy napi 1 evőkanál fiatal árpapor (15 g) fogyasztása csökkentette a szabad gyökök szintjét az alanyok vérében. Ez a jelenség 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, valamint emelkedett koleszterinszintű betegeknél fordult elő.
A fiatal árpa sok klorofillt is tartalmaz, amely a szervezet védekezőképességét erősíti. rák. A feltételezett mechanizmus az, hogy a klorofill molekulák komplexeket képeznek a rákkeltő anyagokkal, deaktiválják azokat.
Béta-szitoszterol tartalma miatt a fiatal árpa támogatja a normál vér koleszterinszintjét. A béta-szitoszterol egy olyan anyag, amely a vékonybélben a felszívódás helyén versenyez a koleszterin molekulákkal, ezáltal csökkenti annak felszívódását. Ezenkívül támogatja a koleszterin epesavakká történő átalakulását. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a béta-szitoszterin segít csökkenteni a "rossz" LDL-koleszterin szintjét és növeli a "jó" HDL-koleszterin szintjét.
A fiatal árpában található bioaktív anyagok pozitív hatással vannak a az agy és az idegrendszer. Támogatják a stresszel szembeni ellenállást és javítják a hangulatot.
Számos értékes tápértéknek köszönhetően a fiatal árpa pozitív hatással lehet az immunitásra és az energiára, valamint segít megszabadulni a szervezetből a szennyeződésektől.
ÖSSZETÉTEL
Porított fiatal árpa 100%. Kiváló minőségű alapanyag.
Tápérték (100 g porra vonatkoztatva)
Energia: 249 kcal
Fehérje: 29 g
Zsír: 5 g
Szénhidrát: 3,4 g
Rost: 39 g
Magnézium: 180 mg
Kálium: 4300 mg
Cink: 2,6 mg
Vas: 10 μg
ADAGOLÁS ÉS FELHASZNÁLÁS:
Csak 1-2 teáskanál fiatal árpát kell elfogyasztani naponta.
Ez a termék nagyobb mennyiségben is biztonságos.
Vannak nincs ellenjavallat fiatal árpa fogyasztásához.
A port egy teáskanálnyit fel kell oldani hideg vízben, és az elkészítést követően azonnal meg kell inni.
A porított fiatal árpát nagyon jól el kell keverni a levekkel és a gyümölcsökkel. vagy növényi koktélokhoz.
Ne adjuk forró italokhoz és ételekhez, mert vitamin- és ásványianyag-vesztést okoz.
NÖVÉNYI JELLEMZŐK
Az északi féltekén nő, mérsékelt éghajlaton . Gyümölcsei szemek, amelyekből magokat nyernek.