AR87560
Hozzávalók: Aronia gyümölcs - Photinia melanocarpa - összesen 100 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Aronia gyümölcs - Photinia melanocarpa - összesen 100 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Az aronia (Chokeberry) a Rosaceae családba tartozik. Az Aronia Észak-Amerikából származik. Egyre gyakrabban termesztik dísznövényként, mert levelei ősszel narancssárgák és pirosak. A gyógyászati alapanyag friss és szárított gyümölcs. Az aronia mint antioxidáns sláger lett, és forradalmasította a kozmetológia és a gyógyszerészet területét. Az arónia a világ egyik legegészségesebb bogyója!
Egészséges tulajdonságok
Klorogén- és kávésav
Védő tulajdonságokkal rendelkezik a hasnyálmirigyre, a májra és a vesére, antibakteriális hatású és epehajtó hatások .
Gátolja az antibiotikumokkal (bacitracin, neomicin és polimixin) rezisztens baktériumok szaporodását.
Fokozza a májsejtek regenerálódását.
Anocianinok és flavonoidok
Javítja a vérkeringést az agyban, a szemben, a koszorúerekben és a végtagokban.
Az aggregáció ellen hatnak.
Erősíti és lezárja a hámszövetet, beleértve az erek endotéliumát is.
Enyhíti az allergia és sok más autoimmun betegség tüneteit.
Lokálisan alkalmazva, különösen tanninok jelenlétében, a váladékozás ellen hatnak és gátolják a kisebb vérzést.
Pektinek, antocianinok és flavonoidok és fenolsavak
Csökkentik a vérnyomást (a simaizmokra kifejtett görcsoldó hatás miatt) és fokozott diurézis).
Antiatherosclerotikus és vizelethajtó hatásuk van.
Méregteleníti a szervezetet.
Csökkentik a vér lipid- és koleszterinszintjét.
A lé serkenti a vérképző folyamatokat.
>A pektinek prebiotikus és védő tulajdonságokkal rendelkeznek a bél- és gyomorhámban.
ALKALMAZÁSOK
antioxidáns
látási problémák
magas nyomású
szemészeti hipertónia
égések és nehezen gyógyuló sebek
irritábilis bél szindróma
gyulladás és váladékozás
hurut , nyálkahártya-erózió gyógyulása
aranyér
GALT és MALT rendszerek stimulálása
érelmeszesedés
ÖSSZETÉTEL
antocianinok
fenolos
tanninok
pektin
vitaminok (sok C- és P-vitamin)
ásványi sók:
kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas
nyomelemek
jód, mangán, molibdén
A gyümölcsöt nem tartósítják kén-dioxiddal.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELHASZNÁLÁS
Főzet
Csak felöntjük forrásban lévő vízzel a gyümölcsöt, megvárjuk, amíg a főzet színe vörösesre változik. Tinktúrákat és egyéb készítményeket saját belátása szerint készíthet.