Aronia gyümölcs - Photinia melanocarpa - összesen 100 g

AR87560

Hozzávalók: Aronia gyümölcs - Photinia melanocarpa - összesen 100 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök

Raktáron

2 275 Ft‎

Egyéb infó

Összetevők: Aronia gyümölcs - Photinia melanocarpa - összesen 100 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök

Az aronia (Chokeberry) a Rosaceae családba tartozik. Az Aronia Észak-Amerikából származik. Egyre gyakrabban termesztik dísznövényként, mert levelei ősszel narancssárgák és pirosak. A gyógyászati alapanyag friss és szárított gyümölcs. Az aronia mint antioxidáns sláger lett, és forradalmasította a kozmetológia és a gyógyszerészet területét. Az arónia a világ egyik legegészségesebb bogyója!

Egészséges tulajdonságok

Klorogén- és kávésav
Védő tulajdonságokkal rendelkezik a hasnyálmirigyre, a májra és a vesére, antibakteriális hatású és epehajtó hatások .
Gátolja az antibiotikumokkal (bacitracin, neomicin és polimixin) rezisztens baktériumok szaporodását.
Fokozza a májsejtek regenerálódását.
Anocianinok és flavonoidok
Javítja a vérkeringést az agyban, a szemben, a koszorúerekben és a végtagokban.
Az aggregáció ellen hatnak.
Erősíti és lezárja a hámszövetet, beleértve az erek endotéliumát is.
Enyhíti az allergia és sok más autoimmun betegség tüneteit.
Lokálisan alkalmazva, különösen tanninok jelenlétében, a váladékozás ellen hatnak és gátolják a kisebb vérzést.
Pektinek, antocianinok és flavonoidok és fenolsavak
Csökkentik a vérnyomást (a simaizmokra kifejtett görcsoldó hatás miatt) és fokozott diurézis).
Antiatherosclerotikus és vizelethajtó hatásuk van.
Méregteleníti a szervezetet.
Csökkentik a vér lipid- és koleszterinszintjét.
A lé serkenti a vérképző folyamatokat.
>A pektinek prebiotikus és védő tulajdonságokkal rendelkeznek a bél- és gyomorhámban.

ALKALMAZÁSOK
antioxidáns
látási problémák
magas nyomású
szemészeti hipertónia
égések és nehezen gyógyuló sebek
irritábilis bél szindróma
gyulladás és váladékozás
hurut , nyálkahártya-erózió gyógyulása
aranyér
GALT és MALT rendszerek stimulálása
érelmeszesedés

ÖSSZETÉTEL
antocianinok
fenolos
tanninok
pektin
vitaminok (sok C- és P-vitamin)
ásványi sók:
kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas
nyomelemek
jód, mangán, molibdén
A gyümölcsöt nem tartósítják kén-dioxiddal.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELHASZNÁLÁS
Főzet
Csak felöntjük forrásban lévő vízzel a gyümölcsöt, megvárjuk, amíg a főzet színe vörösesre változik. Tinktúrákat és egyéb készítményeket saját belátása szerint készíthet.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

22 más termékek ugyanabban a kategóriában: