AR75779
Hozzávalók: Acerola - Malpighia glabra - 50g őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Acerola - Malpighia glabra - 50g őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Az acerola (Malpighia glabra) egy trópusi cseresznye, amely mindenféle gyümölcs közül a legmagasabb C-vitamin-tartalmáról ismert . 100 g friss gyümölcs átlagosan 2000 mg C-vitamint tartalmaz! Ez az összeg napi szükségletünk 25-szöröse. Ezenkívül az acerolában található flavonoid csoport bioaktív vegyületei elősegítik a C-vitamin felszívódását a szervezetbe, és megakadályozzák annak lebomlását. Ez a kombináció teszi az acerolát a legjobb természetes C-vitamin forrássá.
Dél-Amerikában az acerola gyümölcsöket frissen fogyasztják, leggyakrabban gyümölcslevek formájában, amelyek ott olyan népszerűek, mint az Egyesült Államokban a narancslé. A hagyományos brazil orvoslás a friss gyümölcs fogyasztását láz és megfázás, vérszegénység, szívproblémák és gyógyulás esetén ajánlja.
Egészségfejlesztő tulajdonságok:
A könnyen emészthető C-vitamin gazdagsága miatt, Az acerola széles körben használatos a szervezet természetes immunmechanizmusainak támogatására megfázás és influenza idején, valamint megelőzésként ősszel és télen, valamint csökkent immunitás esetén.
Legyengült állapot esetén is jó kiegészítő lehet az acerola az erek állapotát, mert a C-vitamin hozzájárul azok megfelelő működéséhez.
A C-vitamin hozzájárul a megfelelő energia-anyagcsere fenntartásához és hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez is, ezért a sportolók az acerolát használják fizikai hatékonyságuk növelésére.
Az acerola pótlását a depressziós hangulat és állandó stresszhatás esetén, mert a C-vitamin pozitív hatással van az idegrendszerre és a pszichológiai funkciókra.
A C-vitamin részt vesz a kollagén szintézisében és biztosítja az íny egészségét és a fogíny megfelelő szerkezetét. fogak, csontok, porcok és bőr.
ALKALMAZÁS
gyengült immunitás
megfázás és influenza esetén hasznos
legyengült erek
a bőr megjelenésének javítása
fáradtság
nyomott hangulat
stressz
ÖSSZETÉTEL
100% acerolapor. A legjobb minőségű alapanyag.
C-vitamin tartalom: 17%.
100 g por tápértéke:
Energiaértéke 345 kcal / 100 g
Szénhidrát 87 g
cukorral együtt 31g
Rost 8,5g
Zsír 0,5g
C-vitamin 17g
HASZNÁLATI HOGYAN
Az acerolapor nagyon ízletes kiegészítője turmixok, tej, joghurt, túró, fehérje-kiegészítők vagy gyümölcslevek.
Édes-savanyú. Nem szabad magas hőmérsékletnek kitenni, mert ez jelentős mennyiségű C-vitamint tönkretehet.
Az acerola adagolása a szervezet C-vitamin szükségletétől függ, de 170 mg e vitamin biztosításához szükséges elég 1 g vagy körülbelül fél teáskanálnyi por elfogyasztásához. Ez több mint kétszerese az ajánlott napi C-vitamin bevitelnek (80 mg).
ELLENJAVALLATOK
Napi 2 teáskanálnál nagyobb adag acerola nem javasolt. A felesleges C-vitamin kiürül a szervezetből, több por pedig irritálhatja az emésztőrendszert, és hányingert, hasi fájdalmat és hasmenést okozhat. Az acerola nagy dózisai növelhetik a vesekő kialakulásának kockázatát is.
NÖVÉNY JELLEMZŐI
Néha barbadosi cseresznyének is nevezik. A természetben Észak-, Közép- és Dél-Amerika trópusi és szubtrópusi vidékein fordul elő. A Malpigi családhoz tartozik. Az acerola alacsony fa vagy cserje, 2-3 m magasra nő. Levelei sötétzöldek és fényesek, ellipszis alakúak és hegyesek. Az acerola virágai rózsaszínek vagy pirosak. Öt nem összefüggő sziromból állnak, könnycsepp alakúak és szaggatott szélekkel. Az acerola termése élénkvörös, kerek és bordázott vonalakkal rendelkezik. Méretük 1-3 cm. Nagyon lédúsak, édes-savanyú ízűek.