Graviola szárított gyümölcs - Annona muricata - 50g - őrölt

AR76152

Hozzávalók: Graviola szárított gyümölcs - Annona muricata - 50g - őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcs

Raktáron

4 976 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Graviola szárított gyümölcs - Annona muricata - 50g - őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcs


A Graviola (Annona muricata) egy trópusi fa nagy és rendkívül ízletes gyümölcsökkel. Főleg Dél-Amerikában termesztik. Egész évben virágzik, és minden hónapban termést hoz, így ahol előfordul, ott termését széles körben fogyasztják és sokféleképpen feldolgozzák.

A graviola gyümölcseit magas bioaktív vegyülettartalom jellemzi, erős antioxidáns tulajdonságokkal. Érdekes ízük és aromájuk, az ananász és eper kombinációjaként jellemzik, valamint kellemes, krémes állaguk. Az érett gyümölcsöket leggyakrabban nyersen fogyasztják és gyümölcsleveket, fagylaltokat, sorbeteket, italokat, rudakat és különféle desszerteket is készítenek belőlük, az éretleneket főzelékként adják a levesekhez. Kubában a turmixot graviola pépből, tejből és champola nevű nádcukorból készítik. Indonéziában találunk egy dodol sirsak nevű édes zselét, amelyet úgy készítenek, hogy graviolát vízben cukorral főznek.

Ezek a gyümölcsök a hagyományos dél-amerikai gyógyászatban is megállják a helyüket. Régebben láz, fejfájás, hasmenés, szív- és gyomorpanasz, cukorbetegség elleni készítmények készítésére használták. Ezenkívül a graviola leveleit, kérgét és magjait a gyógyászatban is felhasználták.


Egészséges tulajdonságok:
A graviola rendkívül tápláló, gazdag gyümölcs szénhidrátban és alacsony zsírtartalomban. Jelentős mennyiségű C-vitamint, valamint bizonyos mennyiségű B-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A graviola gyümölcsök legfontosabb elemei azonban a bioaktív anyagok a polifenolok, béta-karotinok, szeszkviterpének és mások csoportjából. . Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a szervezet oxidatív stresszének szintjét és védik a sejteket annak káros hatásaitól.
Emellett a graviolában található béta-karotinok pozitív hatással vannak a látásra is.

GRAVIOLA – ALKALMAZÁS

GRAVIOLA – ALKALMAZÁS

strong>
A graviolaport érdemes étkezések táplálékkiegészítőjeként vagy egyszerűen csak érdekes ízváltoztatásként használni.
Vannak, akik a graviola gyümölcsöt használják a kemoterápia alátámasztására.

ALKALMAZÁSI HOGYAN
A graviola kellemes, édes-savanyú íze különösen alkalmas édes és semleges élelmiszerek és termékek. Érdemes joghurtokhoz, koktélokhoz, gyümölcssalátákhoz, túróhoz adni. Közvetlenül is fogyaszthatod. Jobb, ha nem adjuk hozzá meleg ételekhez, hogy ne veszítsük el az értékes tápértékeket.

ÖSSZETÉTEL
Graviola - szárított gyümölcs porban 100%. Hozzáadott cukor, só, töltőanyagok, tartósítószerek és csomósodást gátló anyagok nélkül. A legjobb minőségű alapanyag!

ELLENTJAVALLATOK
A növény iránti túlérzékenység.

A NÖVÉNY JELLEMZŐI >
A graviola lengyel botanikai neve puha tövises graviola. Ez a növény az Annonaceae családba tartozik, és Észak-, Közép- és Dél-Amerika, valamint a Karib-térség trópusi régióiból származik. Legnagyobb termesztése Dél-Amerikában található. A graviola az alföldön nő, általában erdőkben vagy a tengerparton. Szegény talajt tűri, de a hideget nem.

A graviola 10 m magasra megnövő kis fa. Levelei nagyok, felül sötétzöldek és fényesek, alul világoszöldek és fényesek. Hosszúkás alakúak és 8-16 cm hosszúak. A graviola virágai halványsárgák, és sűrű, húsos szirmokból állnak, amelyek háromszor kettőre nőnek két örvben. A külső szirmok szív alakúak és legfeljebb 5 cm hosszúak, a belső szirmok csónak alakúak és valamivel kisebbek. Középen egy gömb alakú virágalap található, amely szorosan egymásra épülő bibékből és porzókból áll. A graviola termése nagy és vese alakú. Hosszúságuk eléri a 35 cm-t. Zöld bőr borítja őket, számos puha tüskével. Pépük fehér, lédús, édes-savanyú, a magvak pedig feketék.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

22 más termékek ugyanabban a kategóriában: