AR76152
Hozzávalók: Graviola szárított gyümölcs - Annona muricata - 50g - őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcs
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Graviola szárított gyümölcs - Annona muricata - 50g - őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcs
A Graviola (Annona muricata) egy trópusi fa nagy és rendkívül ízletes gyümölcsökkel. Főleg Dél-Amerikában termesztik. Egész évben virágzik, és minden hónapban termést hoz, így ahol előfordul, ott termését széles körben fogyasztják és sokféleképpen feldolgozzák.
A graviola gyümölcseit magas bioaktív vegyülettartalom jellemzi, erős antioxidáns tulajdonságokkal. Érdekes ízük és aromájuk, az ananász és eper kombinációjaként jellemzik, valamint kellemes, krémes állaguk. Az érett gyümölcsöket leggyakrabban nyersen fogyasztják és gyümölcsleveket, fagylaltokat, sorbeteket, italokat, rudakat és különféle desszerteket is készítenek belőlük, az éretleneket főzelékként adják a levesekhez. Kubában a turmixot graviola pépből, tejből és champola nevű nádcukorból készítik. Indonéziában találunk egy dodol sirsak nevű édes zselét, amelyet úgy készítenek, hogy graviolát vízben cukorral főznek.
Ezek a gyümölcsök a hagyományos dél-amerikai gyógyászatban is megállják a helyüket. Régebben láz, fejfájás, hasmenés, szív- és gyomorpanasz, cukorbetegség elleni készítmények készítésére használták. Ezenkívül a graviola leveleit, kérgét és magjait a gyógyászatban is felhasználták.
Egészséges tulajdonságok:
A graviola rendkívül tápláló, gazdag gyümölcs szénhidrátban és alacsony zsírtartalomban. Jelentős mennyiségű C-vitamint, valamint bizonyos mennyiségű B-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
A graviola gyümölcsök legfontosabb elemei azonban a bioaktív anyagok a polifenolok, béta-karotinok, szeszkviterpének és mások csoportjából. . Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a szervezet oxidatív stresszének szintjét és védik a sejteket annak káros hatásaitól.
Emellett a graviolában található béta-karotinok pozitív hatással vannak a látásra is.
GRAVIOLA – ALKALMAZÁS
GRAVIOLA – ALKALMAZÁS
strong>ALKALMAZÁSI HOGYAN
A graviola kellemes, édes-savanyú íze különösen alkalmas édes és semleges élelmiszerek és termékek. Érdemes joghurtokhoz, koktélokhoz, gyümölcssalátákhoz, túróhoz adni. Közvetlenül is fogyaszthatod. Jobb, ha nem adjuk hozzá meleg ételekhez, hogy ne veszítsük el az értékes tápértékeket.
ÖSSZETÉTEL
Graviola - szárított gyümölcs porban 100%. Hozzáadott cukor, só, töltőanyagok, tartósítószerek és csomósodást gátló anyagok nélkül. A legjobb minőségű alapanyag!
ELLENTJAVALLATOK
A növény iránti túlérzékenység.
A NÖVÉNY JELLEMZŐI >
A graviola lengyel botanikai neve puha tövises graviola. Ez a növény az Annonaceae családba tartozik, és Észak-, Közép- és Dél-Amerika, valamint a Karib-térség trópusi régióiból származik. Legnagyobb termesztése Dél-Amerikában található. A graviola az alföldön nő, általában erdőkben vagy a tengerparton. Szegény talajt tűri, de a hideget nem.
A graviola 10 m magasra megnövő kis fa. Levelei nagyok, felül sötétzöldek és fényesek, alul világoszöldek és fényesek. Hosszúkás alakúak és 8-16 cm hosszúak. A graviola virágai halványsárgák, és sűrű, húsos szirmokból állnak, amelyek háromszor kettőre nőnek két örvben. A külső szirmok szív alakúak és legfeljebb 5 cm hosszúak, a belső szirmok csónak alakúak és valamivel kisebbek. Középen egy gömb alakú virágalap található, amely szorosan egymásra épülő bibékből és porzókból áll. A graviola termése nagy és vese alakú. Hosszúságuk eléri a 35 cm-t. Zöld bőr borítja őket, számos puha tüskével. Pépük fehér, lédús, édes-savanyú, a magvak pedig feketék.