AR79327
Hozzávalók: Goji bogyó prémium - Lycium barbarum - összesen 250 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Goji bogyó prémium - Lycium barbarum - összesen 250 g
Osztályozás: Szárított gyümölcsök
Szárított goji
A goji bogyó gyümölcs a Lycium barbarum fáról, azaz tövisről vagy skarlátról származik. A hagyományos kínai orvoslásban több mint 2000 éve használják őket. A legendák szerint a himalájai kolostorokban élő szerzetesek goji bogyót fogyasztottak a meditáció során a koncentráció javítására, valamint az energia feltöltésére, az állóképesség növelésére és az élettartam meghosszabbítására.
Ma a goji bogyó az egyik legértékesebb szuperélelmiszer a világon. világ. A modern orvostudomány tanulmányai kimutatták jótékony hatásukat a szervezet anyagcseréjére és védekezőképességére, valamint az öregedési folyamatok gátlására.
A goji bogyó hihetetlenül gazdag A-vitamin forrás. Csak egyet kell enni. evőkanál a napi szükséglet 100%-ának biztosítása érdekében! A goji bogyó jó C-vitamin- és vasforrás is. Tartalmaznak még zeaxantint (a karotinoidokhoz tartozó antioxidánst), amely hozzájárul a szem megfelelő működéséhez.
A goji bogyót Kínában termesztik. A friss, érett bogyók nagyon kényesek, ezért szedéséhez terítsen egy kendőt a fa alá, majd rázza fel. Hagyja megszáradni a napon. A legjobb minőségű gyümölcsök sötétvörös színűek, ami a színezékek és szulfátok hiányát bizonyítja.
Egészségügyi tulajdonságok:
Megakadályozzák a a rákot és gátolja az öregedést
A goji bogyókat nem csak az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) skálán magas antioxidáns kapacitás jellemzi, hanem az antioxidánsok és poliszacharidok egyedülálló összetétele is, amelyek hozzájárulnak az öregedési folyamat lassításához és megmutatják a különböző típusú rosszindulatú daganatok (pl. rák) kifejlődésének gátlását. méhnyak, prosztata vagy vastagbél), amelyet laboratóriumi vizsgálatok és állatkísérletek igazoltak.
Stimulálják az immunitást.
A goji bogyókkal végzett laboratóriumi vizsgálatok a bennük található poliszacharidokra és származékaikra összpontosítanak. Ezek az anyagok ismételten nemcsak rákellenes, hanem immunstimuláló hatást is mutattak. Kiderült, hogy aktiválják az immunrendszer sejtjeit, serkentik azok szaporodását és javítják védekezési funkcióikat is, például a makrofágok citokintermelésének fokozásával.
Jó támaszt jelenthetnek a kezelésben. 2-es típusú cukorbetegség
Klinikai vizsgálatot végeztek 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeken, amelyben a betegek 30 napon keresztül minden nap goji poliszacharidot kaptak, és a vizsgálat alatt és végén mérték glükóz- és lipidanyagcsere paramétereiket. . Jelentős javulás volt a paraméterekben, pl. J. A vércukorszint csökkentése és a jobb inzulinválasz, valamint a "jó" HDL-koleszterin szintjének növelése. Érdemes megjegyezni, hogy a goji bogyó poliszacharidokat fogyasztó csoport a vizsgálat során abbahagyta a glükóz-csökkentő gyógyszerek szedését, és a hipoglikémiás hatás erősebb volt náluk, mint az ezeket a szereket szedő kontrollcsoportban.
Állatkísérletekben pozitív hatást tapasztaltak. a goji bogyóban lévő anyagok a glükóz és lipidek metabolizmusára, valamint az inzulin hatására.
Megvédik az agysejteket a károsodástól, javítják a memóriát és gátolják a neurodegeneratív folyamatokat.
Tanulmányok állatokon kimutatták, hogy a goji bogyóban lévő anyagok képesek megvédeni a neuronokat az életkorral összefüggő károsodásoktól, a mérgező anyagok hatásaitól, valamint az Alzheimer-kórt okozó béta-amiloid hatásaitól. A kakaóból származó poliszacharidok és antioxidánsok megakadályozták a memóriavesztést a kísérleti állatokban, és megakadályozták a neuronok a felhasznált tényezők által okozott pusztulását.
Egyéb:
- Beszámoltak arról, hogy a goji bogyó összetevői javítják a hímek termékenységét és a libidót a tesztoszteron növelésével és a spermiumok számának növelésével.
- Védi a májat a mérgező anyagoktól, valamint védi a belső szerveket a sugár- és kemoterápia során.
- Gyulladáscsökkentő, vírusellenes és szívvédő tulajdonságokkal rendelkeznek.
HOGYAN KELL ALKALMAZNI
A szárított goji bogyók közvetlenül fogyaszthatók, vagy akár sós, akár édes ételekhez adhatók.
Néhány ember szereti a goji kemény gumiszerű textúráját. bogyók, de ha nem szereted, áztasd be vízbe. Forró vízben pillanatok alatt megpuhulnak. Ha túl sokáig áznak, elkezdenek szétesni. Áztatás után érdemes vizet inni!
A goji bogyót az elkészített ételekhez is adhatjuk, de ne felejtsük el, hogy a magas hőmérséklet tönkreteszi az értékes anyagok egy részét (de nem mindet :)).
Próbáld gazdagítani zabkása, joghurt, rizs, dahlleves, curry vagy tea.
Energiaértéke 365 kcal / 100 g
Zsírok 5 g
Szénhidrát 68 g
beleértve a cukrot 54,62 g
Fehérje 12 g
vit. És 8047 µg (1005% RDA)
vit. C 48 mg (60% RDA)
Kalcium 190 mg (24% RDA)
Vas 6,8 mg (49% RDA)
Goji bogyó minősége három tényező alapján:
1. Alak
A legjobb goji bogyók nagyok és laposak, hosszúkás alakúak.
2. Szín
A kiváló minőségű természetes goji bogyók sötétvörös színűek. Általában fehér pöttyök is vannak a gyümölcs tetején.
Ha a bogyó élénk, vérvörös árnyalatú, akkor lehet, hogy kén-dioxiddal tartósították és/vagy mesterséges színezékkel színezték. Nagyon gyorsan ellenőrizheti, hogy a bogyók mesterségesen színeződtek-e – csak tedd vízbe, és figyeld, amint felszabadul a festék.
3. Illat
A kénnel tartósított goji bogyók enyhén csípős illatúak lesznek. A kénmentes bogyók nagyon enyhe és édes illatúak.
Az üzletünkben kínált goji bogyók növényvédőszer- és kén-dioxid-tartalmát az Eurofins tesztelte.