AR102300
Hozzávalók: Fiatal zöldárpa - Hordeum vulgare - 100 g apróra vágva
Besorolás: Superfoods
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Fiatal zöldárpa - Hordeum vulgare - 100 g apróra vágva
Besorolás: Szuperélelmiszerek
Fiatal árpa (Hordeum vulgare) - ezek az árpa zöld, csírázó levelei , amelyek aztán gabonává alakulnak. Erős antioxidáns hatásukról ismertek, energiát és vitalitást adnak, pozitívan befolyásolják a hangulatot.
Az árpa az egyik első gabonaféle, amelyet az első civilizáció idején az emberek termesztettek. Ez Kr.e. 7000-ben volt. Az ókorban és a bibliai időkben termesztették a Közel-Keleten és Ázsiában. Történelmi beszámolók szerint akkoriban nemcsak a gabonaféléket fogyasztották, hanem a fiatal árpaleveleket is.
A fiatal árpa nagyon magas koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, elsősorban a flavonoidok csoportjából. Az embereken végzett eddigi klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy napi 1 evőkanál fiatal árpapor (15 g) fogyasztása csökkentette a szabad gyökök szintjét az alanyok vérében. Ez a jelenség 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, valamint emelkedett koleszterinszintű betegeknél fordult elő.
A fiatal árpa sok klorofillt is tartalmaz, amely a szervezet védekezőképességét erősíti. rák. A feltételezett mechanizmus az, hogy a klorofill molekulák komplexeket képeznek a rákkeltő anyagokkal, deaktiválják azokat.
Béta-szitoszterol tartalma miatt a fiatal árpa támogatja a normál vér koleszterinszintjét. A béta-szitoszterol egy olyan anyag, amely a vékonybélben a felszívódás helyén versenyez a koleszterin molekulákkal, ezáltal csökkenti annak felszívódását. Ezenkívül támogatja a koleszterin epesavakká történő átalakulását. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a béta-szitoszterin segít csökkenteni a "rossz" LDL-koleszterin szintjét és növeli a "jó" HDL-koleszterin szintjét.
A fiatal árpában található bioaktív anyagok pozitív hatással vannak a az agy és az idegrendszer. Támogatják a stresszel szembeni ellenállást és javítják a hangulatot.
Számos értékes tápértéknek köszönhetően a fiatal árpa pozitív hatással lehet az immunitásra és az energiára, valamint segít megszabadulni a szervezetből a szennyeződésektől.
ÖSSZETÉTEL
Aprított fiatal árpa 100%. Kiváló minőségű alapanyag.
ADAGOLÁS ÉS FELHASZNÁLÁS:
Ez a termék nagyobb mennyiségben is biztonságos.
A fiatal árpa fogyasztásának nincs ellenjavallata .
A porított fiatal árpa nagyon jól keverhető gyümölcslevekkel és gyümölcs- vagy zöldségkoktélokkal.
NÖVÉNYI JELLEMZŐK
Az északi féltekén nő enyhe éghajlaton. Gyümölcsei szemek, amelyekből magokat nyernek.