AR274
Hozzávalók: Fekete szezám 100 g
Osztályozás: Dió és magvaká
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Fekete szezámmag 100 g
Osztályozás: Diófélék és magvaká
Sezámmagé magvak jönni valahonnan az ázsiai Sesamum indicum növényből. Használják péksüteményeket sok étkezés kiegészítéseként fogyasztottak. Sú nagyon népszerű Ázsiában és a Közel-Keleten. Termelnek ezek közé tartozik a tahini, halva és szezám tészta olaj.
A szezám a leggazdagabbší olajos magvakból származó olaj. Az ő magjaá tartalmaz 40-60% zsír. A szezámnak több színes fajtája létezik: fehér, fekete, piros; és sárga. A fekete fajtát tekintik mint a leggazdagabb vitaminokban és ásványi anyagokban.
Egészséget támogató tulajdonságok
A fekete szezám sok kalciumot tartalmaz, és mint tudod, a kalcium a fő összetevője csontok; és támogatja a növekedésüket. 100 g szezámmag akár 975 mg kalciumot is biztosít, ami a felnőttek napi szükségletének majdnem 100%-a
Az olaj tartalmaz a szezámban értékes telítetlen zsírsavakból áll. Gazdag az alfa-linolénsavhoz az n-3 családból, amelyá csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, javítja a bőr és a körmök megjelenését, emellett szubsztrátja az EPA és DHA savak termelésének
A szezám bioaktív összetevőket tartalmaz, amelyek van nekik igazolt Hatása a vér koleszterinszintjének csökkentésére. Sú ez a fitoszterolok és a lignánok. A fitoszterolok versengenek a koleszterinmolekulák általi felszívódás helyéért és megakadályozzák annak felszívódását. A szezám a fitoszterolok leggazdagabb forrása az összes mag és dió között (400 mg/100 g). A lignánok azok egyfajta rost, amelynek aktivitása a koleszterinszint csökkenéséhez vezet. A lignánoké szezámmagban A szezámmag
A fekete szezám kiváló réz-, vas-, mangán-, magnézium- és foszforforrás, valamint B1- és B6-vitamin.
ÖSSZETÉTEL:
Fekete szezámé magvak 100%.
Tápanyag érték 100 g / (napi szükséglet %-a):
Energia: 573 kcal
Fehérje: 18 g
Zsír: 50 g
- telített zsír: 7 g
- telítetlen: 43 g
Szénhidrát: 23 g
- cukrok: 0 g
- rost: 12 g
Nátrium: 11 mg
Kalcium: 975 mg (98% )
Vas: 14,5 mg (81%)
Magnézium: 351 mg (88%)
Foszfor: 629 mg (63%)
Cink: 7,8 mg (52%)
Réz: 4,1 mg (204%)
Mangán: 2,5 mg (123%)
B1-vitamin: 0,8 mg (53%)
B6-vitamin: 0,8 mg (40%) )
HASZNÁLATI HOGYAN:
Fekete szezám má a fehérnél valamivel kifejezettebb ízű. Használat előtt száraz serpenyőben aranybarnára kell sütni. jellegzetesú levegőben. Fekete szezámé magvak hozzáadhatóé különféle édes és sós ételekben, salátákban, gyümölcsökben, joghurtokban, szendvicsekben, húsban és halban, süteményekben, kenyérben és egyéb pékárukban és koktélokban.