Fehér quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 1kg

AR76740

Hozzávalók: Fehér quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 1 kg
Osztályozás: Diófélék és magvak

Raktáron

6 487 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Fehér quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 1 kg
Osztályozás: Diófélék és magvak

A quinoa (chilei quinoa) a peruiban termesztett gabonafélék Andok . A legelterjedtebb szem a fehér, ritkábban a vörös és a fekete. A quinoa kiváló energia- és tápanyagforrás. Hosszú távú jóllakottságot biztosít, és értékes fehérjeforrás a vegán étrendben.

Gluténallergiások is fogyaszthatják.
100 g gabona 368 kcal-t tartalmaz
14 g fehérje,
1 g zsír
64 g szénhidrát

ÖSSZETÉTEL

A quinoa kiemelkedik magas fehérjetartalma értékes aminosav-összetétellel. 100 g quinoa 7 g rostot is tartalmaz, valamint jelentős mennyiségű folsavat (46% RDA*), B1-vitamint (24% RDA), B6-vitamint (24% RDA), mangánt (102% RDA), réz (30% RDA) és vas (25% RDA). A quinoa nagyon gazdag antioxidánsokban, különösen kvercetinben és kaempferolban, amelyek flavonoidok.

Magas tápértékkel rendelkezik.

* RDA - Ajánlott napi érték, ajánlott napi adag.

br />
A főtt quinoa glikémiás indexe 53, ami az alacsony GI-tartalmú termékek közé tartozik.

Ezért cukorbetegek, valamint kóros vércukorszinttel és fogyással küzdők is fogyaszthatják.

A quinoában található szénhidrátok szinte kizárólag összetett szénhidrátok, ami miatt a quinoa nagyon laktató és hosszú időre energiát ad.

Nem tartalmaz glutént.


Egészségfejlesztő tulajdonságok:

Potenciális gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik
A quinoa gyulladáscsökkentő hatását patkánykísérletekben igazolták. A quinoa napi fogyasztása csökkentette az állatok zsírszövetében és emésztőrendszerének falában okozott gyulladást. A Quinoa gyulladáscsökkentő hatású összetevőinek listája nagyon hosszú. Fenolsavakat, a tokoferolokhoz, arabinátokhoz és ramnogalakturánokhoz tartozó vegyületek egész csoportját, amelyek a sejtfalban jelenlévő poliszacharidok, valamint szaponinokat tartalmaz.


ALKALMAZÁSI HOGYAN
A quinoa elkészítése nagyon egyszerű. Először folyó víz alatt kell öblíteni, majd egy edénybe önteni és főzni (1 csésze kevesebb, mint 2 pohár vízhez). 2 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt és hagyjuk megduzzadni (kb. 30 perc). Főzés közben lehet (de nem muszáj) enyhén sózni. Ha kész, adhatunk hozzá egy kis vajat vagy olajat.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

22 más termékek ugyanabban a kategóriában: