BL9110
Kréta szigetét az olívaolaj bölcsőjének tekintik, és a mai napig nagyra értékelik a helyi olajokat.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Kréta szigetét az olívaolaj bölcsőjének tekintik, és a mai napig nagyra értékelik a helyi olajokat. Az olívaolaj alapvető élelmiszer Krétán, és a helyi lakosság hosszú élettartamának tulajdonítják. Ezt az extra szűz olívaolajat a Koroneiki fajta krétai olajbogyójából állítják elő, amelyet a betakarítás után azonnal megmosnak és finoman préselnek. A betakarítás után azonnali préselés nagyon fontos, minél hosszabb idő telik el a betakarítás és a préselés között, annál nagyobb a nem kívánt szabad zsírsav tartalma. Az olajat lassan préselik, hogy ne melegedjen fel préselés közben, ezért vegetáriánusok számára is alkalmas. Egyetlen további feldolgozása a mechanikus szűrés (aktívszén használata nélkül). A krétai olaj felhasználását a mediterrán konyhában, salátákban, kenhető és öntetekben, valamint a főzés végén levesek, ételek ízesítésére ajánljuk. Ne használja az olajat sütéshez, kár lenne.
Az olívaolaj általában kiemelkedik magas egyszeresen telítetlen zsírsav- és E-vitamin-tartalmával, és a hagyományos mediterrán étrend alapja. Az olívaolaj minőségét több szempont szerint értékelik: savasság, aroma, szín és íz. Az olajbogyóból való olaj kinyerésének módja is fontos. Az úgynevezett Az extra szűz olívaolaj (extra szűz) az olajbogyó első sajtolásából származik, alacsony savtartalma és finom aromájú. Kizárólag mechanikusan - hidegsajtolással - állítják elő, kémiai finomítás nélkül.
ŰRÉS: 500 ml
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Kréta - Görögország
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket .
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA:
Energiaérték | 3700 kJ/900 kcal |
---|---|
Zsírok | 100 g |
ebből telített zsírsavak | 16 g |
Szénhidrátok | 0 g |
ebből cukrok | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |
E-vitamin | 13,1 mg (109% DDD) |
DDD – a napi ajánlott adag nem volt a jövedelem referenciaértéke