Fekete bors - Fructus Piperis nigri - 100g összesen

AR76665

Hozzávalók: Fekete bors - Fructus Piperis nigri - összesen 100 g
Osztályozás: Fűszerek

Raktáron

2 336 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Fekete bors - Fructus Piperis nigri - összesen 100 g
Osztályozás: Fűszerek

A fekete borsot (Piper nigrum) a fűszerek királyának nevezik. Az első feljegyzések Indiából származnak, és 4000 évesek. Európában a paprika volt a középkori fűszerkereskedelem legfontosabb árucikkje. Valutaként – pénzként – használták, és ugyanolyan értékesnek számított, mint az arany, így sokáig csak az uralkodók és a gazdag nemesség engedhették meg maguknak. Csak azután vált népszerűbbé, hogy felfedezték az Indiába vezető tengeri utat. Érdekes módon a paprika fogyasztása betiltották a kolostorokban, mert afrodiziákumnak tartották.

A fekete borsot a Piper nigrum növény zöld, éretlen terméséből készítik, amelyek enyhén pirosodni kezdenek (érettek). piros). A leszüretelt gyümölcsöt a napon szárítják, amíg a felülete elsötétül.

Egészségügyi tulajdonságok:
A fekete bors pozitívan befolyásolja az emésztőrendszer működését, serkenti a bélperisztaltikát, az emésztőnedvek elválasztása. Támogatja az immunrendszert, segít elpusztítani a káros baktériumokat és gombákat. Javítja a vérkeringést és erős antioxidáns hatással bír.

ÖSSZETÉTEL
Szárított fekete bors - szemes vagy 100%-ban őrölt. A legjobb minőségű alapanyag!
A fekete borsban található bioaktív anyagok az illóolajok, alkaloidok, melyek közül a legfontosabb a piperin, valamint a flavonoidok, köztük a kempferol és a kvercetin.

HASZNÁLATI HOGYAN ?
A paprika nagyon gazdag illatú és éles ízű. Annyira sokoldalú fűszer, hogy szinte bármilyen ételhez illik. Néha már csokoládéhoz és desszertekhez is csokoládéhoz, desszertekhez adják kis mennyiségben.
A legjobb, ha az ételt a főzés végén őrölt borssal ízesítjük, hogy ne veszítse el az ízét, míg az elején egész golyókat érdemes beletenni. .
A fekete bors kötelező hozzávaló leves. Az őrölt fekete bors jól illik bármilyen húshoz, halhoz és baromfihúshoz. Érdemes tojást, salátát, friss zöldségeket ízesíteni. Hozzáadható zöldségek, rizs, dara és hüvelyesek főzéséhez.
Az egész fűszer legtovább őrzi meg teljes ízét és aromáját, ezért célszerű közvetlenül felhasználás előtt ledarálni. Mind az egész, mind az őrölt fekete borsot szorosan lezárt edényben, fénytől és nedvességtől védve kell tárolni.

A NÖVÉNY JELLEMZŐI
A paprika évelő kúszónövény paprika család. Indiából származik, és trópusi éghajlatú ültetvényeken termesztik. Magassága eléri a 15 m-t. A levelek sötétzöldek és lándzsa vagy szív alakúak. A virágok fehérek és kicsik, hosszú függő virágzatokban gyűltek össze. A paprika termése apró, kerek, néhány milliméteres bogyók, amelyek csomós magfejeket alkotnak. Ugyanez a növény fekete, piros, fehér és zöld borsot termel. Az érettség különböző szakaszaiban betakarítják őket, és különböző feldolgozási módszereken mennek keresztül.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: