Édesgyökér - kivonat kapszulában 500 mg 100 kapszula - Glycyrrhyza glabra Nagyobb

Édesgyökér - kivonat kapszulában 500 mg 100 kapszula - Glycyrrhyza glabra

AR126695

Összetevők: Édesgyökér - kivonat kapszulában 500 mg 100 kapszula - Glycyrrhiza glabra
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

Raktáron

4 946 Ft‎ (Adóval 824 Ft‎)

Egyéb infó

Összetevők: Édesgyökér - kivonat kapszulában 500 mg 100 kapszula - Glycyrrhiza glabra
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

Édesgyökér - kivonat kapszulában >

Az édesgyökér (Glycyrrhyza glabra) nemcsak "édes gyökér" és a fekete édességek összetevője, hanem értékes gyógynövény-alapanyag is.

Értékes egészségjavító hatása miatt hatását, úgy döntöttünk, hogy a kivonatot megfelelő kapszula formájában vezetjük be. A kivonat 20% glicirrhizint és más aktív édesgyökér-vegyületeket tartalmaz, amelyek szinergiában működnek együtt. Ezek a következők: glabridin, likokalkon A és E, glicirrizinsav és liquirtigenin.

HATÁSA
Az édesgyökér kivonat jótékony hatással van a gyomor és a nyombél nyálkahártyájára - serkenti a nyálkaképződést, amely megvédi a gyomrot az irritáló anyagoktól, és elősegíti a meglévő irritációk, üregek gyógyulását. Gátolja a H. pylori fejlődését.

Nyugtatóan hat a "lázadó" gyomorra. Javítja az emésztési folyamatokat. Csillapítja a gyomor túlzott savasságát azáltal, hogy gátolja a gasztrin szekrécióját (ami serkenti a gyomorsav termelődését).

Az édesgyökér-kivonatban található glicirizin támogatja a gyulladáscsökkentő folyamatokat a légutakban és csökkenti a gyomorsav termelődését. nyálkát, ezáltal megkönnyítve a szabad légzést. Hatását a glükokortikoszteroidokhoz hasonlítják.

Az édesgyökér kivonat erősíti a védekező mechanizmusokat számos vírus (pl. HCV, influenza vírus, rotavírus), baktériumok, különösen Staphylococcus és Streptococcus, valamint Candida albicans gomba ellen.

Érdekes módon növeli a kortizolszintet és a vérnyomást – ez nem mindig kívánatos hatás, de mindenképpen pozitív a hipotenzióban vagy hipokortizolémiában szenvedőknél.

Egyre újabb bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy az édesgyökér-kivonat enyhítheti a menopauza tüneteit, mivel az aktív vegyületek a benne található ösztrogénreceptorokhoz kötődnek. Nahidi et al. édesgyökér-kivonatot szedő nőknél a hőhullámok súlyossága és gyakorisága (bár kissé) csökkent.

ALKALMAZÁS
a gyomor és a nyombél egészségére
támogatja a légutak megfelelő működését
a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szembeni ellenálló képesség erősítése
kortizolszint kiegyensúlyozása
segít a menopauzában


ÖSSZETÉTEL
1 kapszula 500 mg édesgyökér-kivonatot (Glycyrrhiza glabra) tartalmaz, 20% glicirrhizinre standardizálva. Cellulóz kapszula. Töltőanyagok, színezékek, tartósítószerek és kenőanyagok hozzáadása nélkül. A termék vegánok számára is alkalmas.


ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁSI HOGYAN
Ajánlott napi adag: 1 kapszula naponta kétszer étkezés előtt. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
Tartalma egy napi adagban (2 kapszula): 1000 mg édesgyökér kivonat.
14 napnál tovább ne használja. Ezután vegyen ki legalább 30 nap szünetet.
Vigyázat! Az édesgyökér emeli a vérnyomást.

ELLÁTÁSOK
Terhesség, szoptatás, magas vérnyomás, veseelégtelenség, epekő, májcirrhosis, a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: