L-arginin 100 kapszula x 500 mg Nagyobb

L-arginin 100 kapszula x 500 mg

AR114974

Összetevők: L-arginin 100 kapszula x 500 mg
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

Raktáron

3 548 Ft‎ (Adóval 591 Ft‎)

Egyéb infó

L-arginin 100 kapszula x 500 mg

Összetétel: L-arginin 100 kapszula x 500 mg


L-arginin – mi ez?

Az arginin egy aminosav, ami azt jelenti, hogy egyik alapvető funkciója, hogy részt vegyen a szervezetünk szöveteit és szerveit alkotó fehérjék képződésében. Az arginin a viszonylag exogén aminosavak közé tartozik, azaz a szervezetünkben képződő aminosavak közé, de bizonyos helyzetekben belső termelésük elégtelennek bizonyulhat, például a fejlődés és növekedés időszakában, súlyos betegségek vagy lábadozás során. Vannak olyan esetek is, amikor az arginin lebontása felerősödik – ide tartozik a 2-es típusú cukorbetegség és a magas vérnyomás.

Az argininnek a fehérjék felépítése mellett különleges szerepe van. Részt vesz a keringési rendszerben kulcsszerepet játszó nitrogén-monoxid (NO) képződésében – az erek ellazításával jótékony hatással van a vérnyomásra, javítja a vérkeringést. Nemcsak ennek a rendszernek a jó állapotához, hanem a fizikai teljesítőképességhez és az erekció fenntartásához is fontos.

Az arginin valamivel kevésbé ismert funkciója a hasnyálmirigyre és az inzulintermelésre gyakorolt hatása. Számos tanulmány kimutatta, hogy az arginin elősegíti az inzulint termelő hasnyálmirigy béta-sejtek regenerálódását. Ezenkívül az arginin bomlástermékeiről úgy gondolják, hogy részt vesznek az inzulin bioszintézisében. Mindez nagy jelentőséggel bír a cukorbeteg vagy prediabéteszes betegeknél, akiknél a hasnyálmirigy szekréciós funkciója károsodott és az inzulintermelés nem elegendő.

Egészségügyi tulajdonságok:

Az L-arginin kitágítja az ereket, így segít fenntartani a normál vérnyomást.
Segít a megfelelő erekció előidézésében és fenntartásában.
A tüdő teljesítményének növelésével és a keringés serkentésével növeli a fizikai teljesítőképességet és hosszabb edzést tesz lehetővé (az izomerőt azonban nem befolyásolja).
Támogatja a hasnyálmirigy regenerálódását, valamint pozitívan befolyásolja a glükóz és az inzulin paramétereit glikémiás betegeknél.

ALKALMAZÁS

Az arginin pótlása javasolt:
azok az emberek, akik szeretnék támogatni szív- és érrendszerüket, és javítani szeretnék a vérkeringést az egész testben,
férfiak, akik szeretnék javítani szexuális teljesítményüket,
fizikailag aktív emberek, akik szeretnék késleltetni a fáradtság kialakulását edzés közben,
azok, akiknek támogatniuk kell a glükóz anyagcserét.

ÖSSZETÉTEL
1 kapszula 500 mg L-arginint tartalmaz, amelyet kukoricából származó glükóz fermentációjával nyernek. Cellulóz kapszula.
Hozzáadott színezék, töltőanyag, tartósítószer vagy kenőanyag nélkül!


ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS
1 kapszula naponta 3 alkalommal étkezés előtt .
Az ajánlott napi adag (3 kapszula) 1500 mg L-arginint tartalmaz. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.


ELLENJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.


MELLÉKHATÁSOK
Az arginin használata gyomorpanaszokat, puffadást vagy hasmenést okozhat.

Kölcsönhatások:
Legyen óvatos, ha szívgyógyszert szed, csökkenti a vérnyomást vagy növeli az erekciót. Az arginin fokozhatja hatásukat.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: