Silymarin Máriatövis (100 kapszula x 300 mg) - Silybum marianum Nagyobb

Silymarin Máriatövis (100 kapszula x 300 mg) - Silybum marianum

AR115005

Összetevők: szilimarin máriatövis (100 kapszula x 300 mg) - Silybum marianum
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

Raktáron

4 421 Ft‎ (Adóval 737 Ft‎)

Egyéb infó

Összetevők: Szilimarin Máriatövis (100 kapszula x 300 mg) - Silybum marianum
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

A szilimarin segíti a helyreállítást védi a májat a toxinoktól és a szabad gyököktől. Serkenti a benne lejátszódó méregtelenítési folyamatokat.

A szilimarin a hat legfontosabb flavonolignán és számos más, a máriatövis (Silybum) magjából izolált fenolos vegyület gyűjtőneve. marianum). Jól dokumentált tulajdonságokkal rendelkező, vezető természetes anyag a máj egészségére. A szilimarinos kezelés megkezdése előtt érdemes megmérni az ALT és AST májenzimek szintjét, és kb. 3 hónap elteltével megismételni a vizsgálatokat az eredmények ellenőrzéséhez.

A máriatövis bogáncshoz hasonló növény. Magvait már a Kr.e. IV. században használták májtámogató szerként! Ezen kívül volt még egy hasznuk: szoptató anyák fogyasztották őket a laktáció serkentésére. Manapság a bogáncs ízületi betegségekre, cukorbetegségre, allergiára, gyulladásra és idegrendszerre gyakorolt hatását vizsgálják.


Akció
A szilimarin serkenti a helyreállítási folyamatokat hepatociták. Állatkísérletek kimutatták, hogy a szilimarin növeli a fehérjeszintézis sebességét a sérült májsejtekben az RNS polimeráz aktivitásának növelésével.
Több mechanizmuson keresztül védi a májat és biztosítja annak optimális működését:
- megakadályozza a májsejtek behatolását. méreganyagokat juttat a májsejtekbe,
- gátolja a májfibrózist,
- támogatja a gyulladáscsökkentő folyamatokat a májsejtekben,
- csökkenti az oxidatív stressz szintjét ebben a szervben, ami lehetővé teszi sejtjei stabilitásának megőrzését struktúrák.
Stimulálja a méregtelenítési és tisztító folyamatokat a májban
Segít csökkenteni a pattanások előfordulását (amelyek a fokozott tisztítás következménye). Ezt egy tanulmány kimutatta, amelyben a pattanásos résztvevők napi 210 mg szilimarint vettek be két hónapon keresztül. Ezt követően az akne (Acne vulgaris) tüneteinek jelentős csökkenése volt megfigyelhető az arcon.

ALKALMAZÁS
máj regeneráció
májvédelem
méregtelenítés
pattanások csökkentésére

ÖSSZETÉTEL
1 kapszula 300 mg máriatövis kivonatot (Silybum marianum) tartalmaz, amely 80% szilimarint tartalmaz. Cellulóz kapszula.
Töltőanyagok, színezékek, tartósítószerek és kenőanyagok hozzáadása nélkül.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS
1 kapszula naponta egyszer étkezés előtt.
Az ajánlott napi adag (1 kapszula) 300 mg máriatövis kivonat (Silybum marianum), ebből 240 mg szilimarin. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

EGYÜTTMŰKÖDÉS
Az édesgyökérből származó glicirizin
kurkumin kurkumával
vörös zsálya (Salvia miltiorrhiza)

ELLENTJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, a termék bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

Mellékhatások:
Gemésztőrendszeri problémák jelentkezhetnek.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: