Kiárusítás! Baicalina 250 mg x 100 kapszula - Scutellaria baicalensis - kínai koponya Nagyobb

Baicalina 250 mg x 100 kapszula - Scutellaria baicalensis - kínai koponya

AR95513

Összetevők: Bajkalina 250 mg x 100 kapszula - Scutellaria baicalensis
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában

Raktáron

5 210 Ft‎ (Adóval 868 Ft‎)

Egyéb infó

Összetevők: Baicalin 250 mg x 100 kapszula - Scutellaria baicalensis
Osztályozás: Kiegészítők kapszulákban


A baicalin a kínai koponyakagyló egyik fő hatóanyaga - egy növényből származó növény Kelet-Ázsia, amely fontos helyet foglal el a hagyományos kínai orvoslásban. Ezt az anyagot kiterjedt kutatásoknak vetették alá, és egészségjavító potenciálja óriásinak tűnik. Ezért nem csoda, hogy a Scutellaria baicalensis gyökerét Kínában már az ősidők óta sikeresen alkalmazzák az adaptogén, azaz a stresszel szembeni ellenálló képességet erősítő és a szervezet működését számos szinten támogató növényként. A kínaiak Huang-Qin-nek hívják, és az 50 nélkülözhetetlen gyógynövény közé sorolják. A TČM szerint keserű és hűsítő gyógynövény. Segít a túlzott hőség és páratartalom okozta betegségeken. Korábban megfázás, láz, influenza, köhögés, hasmenés, májbetegség, bakteriális és vírusfertőzések, magas vérnyomás, allergiák és bőrbetegségek kezelésére használták. Ma már nagyra értékelik, hogy javítja a szív- és érrendszer működését, nyugtatja, támogatja és védi az agyat, erős antioxidáns hatással bír, enyhíti az allergiás tüneteket, pozitív hatással van az ízületekre, a bőrre és a májra.
Tulajdonságait elsősorban a benne található baikalinnak köszönheti. Gyökere a baicalein mellett baicaleint, wogonint és wogonozidot is tartalmaz – egyformán fontos vegyületeket, mindegyik kissé eltérő hatású. A Bajkál pajzsmirigy-kutatása vagy a gyökérkivonatra, vagy a fent felsorolt négy vegyület valamelyikét tartalmazó kivonatokra összpontosít.
Ezt a növényt dekoratív tulajdonságai miatt is értékelik. Gyönyörű, mutatós, kék-lila virágokat hoz, amelyek egymás fölött, hosszú, függőleges virágzatban nőnek.

Egészségfejlesztő tulajdonságok

A baicalin támogatja a szervezet normál gyulladáscsökkentő reakcióját. Ezt a tulajdonságot alaposan tanulmányozták (több mint 170 kísérlet) a gyulladás különböző modelljei segítségével - például ízületek, belek, bőr, vese és máj. Mindegyik vizsgálatban megfigyelték a baikalin pozitív hatását a gyulladásra.
A baicalin neuroprotektív hatással rendelkezik, serkenti a neurogenezist és erősíti a memóriát. Számos tanulmány kimutatta, hogy a baicalein gátolja az agyszövet károsodását és korlátozza az idegsejtek halálát az agyban különböző mérgező anyagok hatására. Megakadályozza a kognitív képességek elvesztését, és emellett javítja a memóriát, amit állatkísérletek is igazoltak [2]. Emellett a baicin serkentheti az agyi struktúrák regenerálódását és támogathatja azok rekonstrukcióját, sőt, a neurogenezist is, pl. Új sejtek és idegkapcsolatok kialakulása.
A baicalin javíthatja a hangulatot, amint azt a depresszió modelljeivel végzett állatkísérletek is bizonyítják. Az ilyen vizsgálatok során az állatok depresszív viselkedését és agyukban bekövetkező változásokat figyelik meg. A baikalinról kimutatták, hogy ismételten csökkenti az állatok depresszív viselkedését, és gátolja a hippokampuszban a neuronok apoptózisát (elhalását), csökkenti az oxidatív stresszt az agyi struktúrákban, gátolja a szerotonint lebontó MAO-A és MAO-B enzimek aktivitását. és csökkenti az (állati eredetű) kortikoszteron szintjét. stresszhormon) a vérben.
A Baicalin támogatja a gyulladt ízületek működését. Ezt a tulajdonságot állat- és emberkísérletekben tesztelték. Mindkét esetben megfigyelték, hogy az orális baikalin-pótlás pozitív hatással volt az ízületek állapotára. Csökkent duzzadtságuk és merevségük, nőtt a mozgásterjedelem.

ALKALMAZÁS
A memória erősítésére és a kognitív képességek javítására.
Az agy védelme és a neurogenezis serkentése (az agy megtérül a alkohol és egyéb stimulánsok rendszeres fogyasztása, idős emberekről és/vagy neurodegeneratív betegségekben szenvedőkről).
A gyulladás által érintett szervek működésének támogatására.

ÖSSZETÉTEL
Minden kapszula tartalmaz 250 mg Scutellaria baicalensis kivonat, standardizált úgy, hogy 80% baicalint tartalmaz. Zselatin kapszula. Töltőanyagok, színezékek, tartósítószerek és kenőanyagok hozzáadása nélkül.

ALKALMAZÁSI HOGYAN
Naponta 2x1 kapszula étkezés közben.
Étrend-kiegészítő. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
A táplálék-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet, és nem helyettesítik az egészséges életmódot.

ELLENJAVALLATOK
Ne használja olyan személyek, akik allergiásak a termék bármely összetevőjére. A termék terhes és szoptató nők számára nem ajánlott.

A NÖVÉNY JELLEMZŐI
A Bajkál koponyakagyló (Scutellaria baicalensis) a Lyme családba tartozik. Előfordulásának szülőhelye Kelet-Ázsia. A vadonban előfordul vagy termesztik Kelet-Szibériában, Mongóliában, Észak-Kínában, Japánban és Koreában. A füves felföldeken vagy a tenger partjain nő. Szereti a napos helyeket. Ez a növény eléri a 25-60 cm magasságot. Sok ágú csapgyökeret hoz létre. Szára keskeny, átellenes, lándzsa alakú levelekkel borított. A hajtások tetején gyönyörű hosszú csészevirágok függőleges virágzatai jelennek meg. A virágok lila színűek. A Bajkál-fejes magvak grafitfeketék, és kis köveknek tűnnek.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: