Cink-pikolinát 100 kapszula x 125 mg Nagyobb

Cink-pikolinát 100 kapszula x 125 mg

AR109433

Összetevők: Cink-pikolinát 100 kapszula x 125 mg
Besorolás: Kiegészítők kapszulában

Raktáron

5 210 Ft‎ (Adóval 868 Ft‎)

Egyéb infó

Összetétel: Cink-pikolinát 100 kapszula x 125 mg
Besorolás: Kiegészítők kapszulában

Cink kapszulában

A cink-pikolinát szerves cink a legjobban felszívódó formában.

A cink az emberi szervezet működéséhez szükséges egyik legfontosabb elem. Mivel több mint 300 enzim kofaktora (és ezért több mint 300 biokémiai reakciót érint), közvetlenül vagy közvetve részt vesz számos élettani folyamatban, mint például a fehérjék, szénhidrátok és zsírok átalakulásában, az energia-anyagcserében, számos enzim szintézisében és anyagcseréjében. hormonok vagy méregtelenítési reakciók a májban.

A cink részt vesz a szervezet növekedésében és fejlődésében, az immunrendszer működésében, a gondolkodási, tanulási és memóriafolyamatok szabályozásában, az ízlelésben, szaglásban és hallás, a reproduktív rendszer működése, a megfelelő inzulinválasz kialakulása, a pajzsmirigy és a DNS-javító folyamatok.

A cinkhiány ezért számos szinten megzavarhatja a szervezet anyagcseréjét és működését.

A cinkhiány hatásai:

az immunrendszer gyengülése,
csökkent szaglás és ízérzékelés,
pajzsmirigy alulműködés,
hasnyálmirigy működési zavarok és csökkent glükóz felszívódás,
töredezett körmök, hajhullás, bőr megjelenésének romlása,
a libidó csökkenése,
koncentrációs csökkenés, memória- és tanulási képességek romlása,
gyorsult sebgyógyulás,
növekedés és szexuális érés gátlása gyermekeknél/serdülőknél,
depressziós hangulat.

A felnőttek cinkszükséglete 10-15 mg/nap, gyermekeknél 10 mg és csecsemőknél 3-5 mg. A cink számos élelmiszerben megtalálható, mint például hús, tojás, napraforgó- és tökmag, osztriga, hal, fokhagyma és hagyma, csírák, búzacsírák, sötét kenyér, hajdina, hüvelyesek, quinoa, tofu, szezám, gomba, laskagomba, saláta és endívia. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a cink felszívódása 20-30%-os szinten megy végbe, és tovább csökkenthető, ha fitátokban gazdag ételeket fogyasztunk (hüvelyesek, gabonafélék, teljes kiőrlésű rizs, dió, magvak) ill. folsavval, vassal és kalciummal kiegészítve.

Érdekes tény – az osztrigát afrodiziákumnak tartják, valószínűleg azért, mert sok cinket tartalmaz, ami pozitív hatással van a termékenységre.

A cinkhiány a lakosság körülbelül 17%-át érinti. Nem sok, de nem csak akkor, ha hiányunk van, érdemes gondoskodni a megfelelő cinkellátásról. A cink egy másik része mindenképpen hasznos lesz a gyermekek és serdülők számára, mert ez az elem nélkülözhetetlen a növekedésükhöz és az éréshez. A táplálékkiegészítés terhes és szoptató, valamint terhességet tervező nők számára is javasolt. Ezenkívül a cink-kiegészítés pozitív hatással lehet a pajzsmirigy-alulműködésben, Hashimoto-kórban, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, PCOS-ben vagy csökkent termékenységben szenvedők egészségére.

A használat során óvatosság javasolt. cink-kiegészítők, mivel a túlzott cinkhiány ugyanolyan káros, mint a cinkhiány. A cink biztonságos mennyisége legfeljebb 100 mg / nap, de a legjobb, ha betartja a címkén található utasításokat.


A cink szerepe a szervezetben: >

Megfelelő állapotban tartja a bőrt, a hajat és a körmöket.
Lehetővé teszi az ízérzékelést, mert aktiválja a gustint – az ízlelőbimbókban található fehérjét. Hiányai gyengítik az ízérzékelést.
Óriási szerepe van a hasnyálmirigy működésében. Szabályozza az inzulin, a glukagon és a hasnyálmirigy enzimek kiválasztását. Részt vesz az inzulin termelésében és befolyásolja annak aktivitását.
Befolyásolja a férfi reproduktív rendszer működését. A spermiumok megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy a spermiumok jó minőségűek legyenek. Részt vesz a tesztoszteron szintézisében.
Többirányú hatással van az immunrendszerre, és lehetővé teszi a védekező mechanizmusok megfelelő működését.
Bőségesen előfordul az agyban, ezért jelentősen hozzájárul annak működéséhez. Szabályozza az idegimpulzusok vezetését, antioxidánsként neuroprotektív hatású. Felelős a gondolkodási és memóriafolyamatok helyes menetéért, és a hangulatra is hatással van.

ÖSSZETÉTEL
1 kapszula tartalma:
125 mg cink-pikolinát (az ajánlott napi adag 250%-a)
125 mg magnézium-malát (az ajánlott napi adag 5%-a)

Nem tartalmaz adalékanyagokat, töltőanyagokat, színezékeket és csomósodást gátló anyagokat .

HPMC cellulóz kapszula. Alkalmas vegánok számára.

NRV – tápanyag referenciaérték.

Cink – táplálék-kiegészítő. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet, és nem helyettesítik az egészséges életmódot.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS
Felnőttek: hetente kétszer 1 kapszula étkezés közben.

Gyermekek és serdülők: hetente kétszer 1 kapszula étkezés közben.

Az ajánlott adag (1 kapszula) a cink RWS 250%-át fedezi és a magnézium RWS 5%-a.

Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. A túl sok cink mérgező!

Cink – mivel kombinálható?
A magnézium javítja a cink felszívódását, és fordítva. p>

A cinket nem szabad együtt szedni D- és B12-vitaminnal, vassal, kalciummal és szelénnel (csökkent felszívódás). Az ajánlott intervallum 2 óra.

Ellenjavallatok
A gyógyszer bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

Cinkpótlás biztonságos (sőt ajánlott) terhes és szoptató nők számára.


MELLÉKHATÁSOK
Az éhgyomorra bevitt cink rosszullétet okozhat.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: