AR97036
Összetevők: Boldo levél - Peumus boldus - 50g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Boldo levél - Peumus boldus - 50g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények
A boldo (Peumus boldus) egy kis fa, amely Peru és Chile hegyvidéki régióiban őshonos. Manapság a brazil otthonok számos kertjében megtalálható, köszönhetően a levelek kiterjedt kulináris és gyógyászati felhasználásának. A szárított merész levelek rendkívül aromás fűszerek és kiváló segítők az emésztőrendszer támogatására. Dél-amerikai országokban a boldo levelei a yerba mate népszerű kiegészítői, zsákokban tea formájában is megtalálhatók.
A boldo leveleket évezredek óta használják az inka főzésben és a természetes gyógyászatban. Ennek bizonyítéka volt a Monte Verde térségében talált gyógynövénykosár hínárba csomagolva, amelynek korát több mint 12 000 évre becsülték. A tudósok úgy vélik, hogy a boldo-t már fűszerként és összetevőként használták az emésztés javítására és a fájdalom enyhítésére tervezett növényi keverékekben.
Egészségügyi előnyök:
Pozitív hatás az emésztőrendszerre
A boldo levelek boldint tartalmaznak – egy aktív alkaloidot, amely klóretikus hatású, serkenti az epe termelését és beáramlását. Jótékony hatással van a máj és az epehólyag működésére, és megakadályozza az epekő kialakulását is.
A boldo leveleiben található bioaktív anyagok intenzíven stimulálják a nyál, a gyomor, a hasnyálmirigy és a bélnedvek szekrécióját. Nagy hatással vannak az emésztési funkcióra, segítenek enyhíteni az emésztőrendszer problémáit és megszüntetni a székrekedést.
A Boldo levelek az általuk tartalmazott antimikrobiális szereknek köszönhetően támogathatják az emésztőrendszer parazita és gombás fertőzései elleni küzdelmet is.
Pozitív hatással van az idegrendszerre
A boldo levelekben található vegyületek enyhe nyugtató hatásúak, és segíthetnek elaludni. Görcsoldó tulajdonságaiknak köszönhetően megnyugtatják a különböző eredetű fájdalmakat.
ALKALMAZÁS
az emésztés javítására és az emésztőrendszer megnyugtatására
a máj és az epehólyag egészségére
segít az emésztőrendszer parazita és gombás fertőzéseiben
stressz és fokozott idegfeszültség
ÖSSZETÉTEL
100% boldo levelek. A legmagasabb minőségű alapanyag!
ADAGOLÁS ÉS HOGYAN KELL HASZNÁLNI
Boldo – tea (vágott levél):
Az infúzió elkészítéséhez öntsünk egy teáskanálnyi levelet egy pohár forró vízzel, és 10-15 percig áztassuk, fedjük le. Igyon legfeljebb 2 pohár infúziót naponta, lehetőleg étellel.
Kulináris:
A boldo levelek fűszerként használhatók. Tökéletesek a különböző teák köreteként. A boldo levelek infúziója meglepő aromájú, amely egyesíti a menta illatát a babérlevél és a kámfor illatával. Az infúzió íze kifejezett és enyhén keserű, de nagyon kellemes.
Boldo levelek fűszerként levesekhez, sült húsokhoz és halételekhez alkalmasak. A szószokhoz és curry ételekhez is hozzáadhatók, és érdekes helyettesítőként használhatók a babérlevélhez. Érdemes kipróbálni őket a gombák és savanyúságok kiegészítéseként.
ELLENJAVALLATOK
Nem ajánlott terhes nőknek, valamint vese- és májbetegségben szenvedő betegeknek.
A boldo hosszú távú, napi alkalmazása nem ajánlott.
NÖVÉNYI JELLEMZŐK
A Boldoa aromatica örökzöld, terjedő fa vagy cserje, amely eléri a 6-8 m magasságot. Főleg Dél-Amerikában található, különösen Argentínában, Bolíviában, Ecuadorban, Chilében és Peruban. A Polcaceae családhoz tartozik. A Boldo levelei sötétzöldek, fényesek és húsosak. Ovális alakúak és lekerekített végük van. A Boldo virágok fehér szirmokból állnak, amelyek nagy, intenzív sárga vagy narancssárga fejű porzócsoportot vesznek körül. A Boldo apró, sárga-zöld csonthéjas gyümölcsöket termel, amelyeket nyersen vagy szárítva fogyasztanak Chilében, és fűszerként használnak.