AR100794
Hozzávalók: Fehér ginseng - Panax ginseng - 25 g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Fehér ginseng - Panax ginseng - 25 g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények
A fehér ginzeng ugyanaz, mint a vörös ginseng vagy a Panax ginseng. A különbség az, hogy a betakarítás és a vágás után a vörös ginzeng gyökerét forró gőz éri, amely jellegzetes vörös színét adja. Ezenkívül a bőrt nem távolítják el. A fehér ginzenget viszont a betakarítás után azonnal meghámozzák és a napon szárítják. A ginzeng feldolgozási módja jelentősen befolyásolja kémiai összetételét és hatásait.
Egészségre jótékony tulajdonságok:
Mindkét ginzengtípus adaptogén és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, erősíti a szervezetet, csökkenti a fáradtságot, javítja a vérkeringést és növeli az immunitást.
A vörös ginzeng nagy mennyiségű aktív szaponint (ginsenozidot) tartalmaz, és serkentő hatásáról ismert. Intenzív hatású, emeli a pulzusszámot és a vérnyomást. Élesíti a koncentrációt és az érzékelést, javítja a hangulatot, energiát és motivációt ad a cselekvéshez.
A fehér ginzeng viszont kevésbé aktív szaponint tartalmaz, és kissé eltérő kémiai profillal rendelkezik. Ennek köszönhetően finomabb a hatása. Nem serkenti annyira, mint a vörös és nem emeli a vérnyomást, így magas vérnyomásban szenvedők, stresszre hajlamosak, elalvási problémákkal küzdők is használhatják.
A fehér ginzeng főként pozitív hatásával tűnik ki. a hangulatra, a lipidprofilra és a szív- és érrendszerre. Állatkísérletek kimutatták, hogy a fehér ginzeng növeli az agy szerotonin szintjét, segít normalizálni a koleszterinszintet és javítja az erek állapotát.
ALKALMAZÁS
sorrendben a szervezet általános erősítésére és különféle stressztényezőkkel szembeni ellenállóvá tételére
javítja a koncentrációt és az intellektuális kapacitást
javítja a hangulatot
a felépülési időszakban
javítja az idősek működését
támogatóként a hiperlipidémia és a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében p>
ÖSSZETÉTEL
Fehér ginseng (Panax ginseng) 100%. A legjobb minőségű alapanyag!
HASZNÁLATI HOGYAN
Főzet (vágott gyökér):
1-2 teáskanál a gyökeret öntsünk egy pohár forrásban lévő vizet, és forraljuk 10-15 percig. Igyon fél pohárral vagy egy pohárral reggel és délben.
Forrázat (őrölt gyökér):
Töltsön fel fél teáskanál őrölt gyökeret kevés forró vízzel. Lehűlés után az üledékkel együtt inni. Naponta 1-2 alkalommal használjuk, lehetőleg a nap első felében.
Tinktúra
A levágott gyökeret 40-60%-os alkohollal 1:5 arányban leöntjük. Tedd félre 4 hétig, időnként rázd meg. Végül szűrjük le. Naponta 1-2 alkalommal használjon egy teáskanálnyit (5 ml).
Ne használja este – a ginzeng megnehezítheti az elalvást.
Két hónapnyi ginseng használata után , javasolt 1-2 hónap szünetet tartani, majd folytatni lehet a használatát.
EGYÜTTMŰKÖDÉS
A Ginkgo biloba és a guarana fokozza a ginseng pozitív hatását a kognitív funkciókra.
ELLENJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, a növény iránti túlérzékenység. Ne adjuk gyermekeknek.
A NÖVÉNY JELLEMZŐI
A ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae családjába tartozik. Természetesen Kínában, Koreában és Japánban, valamint Oroszország távol-keleti részén fordul elő. Jellegzetes gyökeret fejleszt ki, amely gyakran hasonlít az emberre. A talaj felett háromujjas leveleket és virágzatokat alkot, amelyeket összehajtott esernyőkben gyűjtenek össze.