Galangal gyökér - Alpinia galanga - 250g apróra vágva Nagyobb

Galangal gyökér - Alpinia galanga - 250g apróra vágva

AR76081

Hozzávalók: Galangal gyökér - Alpinia galanga - 250g apróra vágva
Osztályozás: Gyógynövények

Raktáron

7 579 Ft‎ (Adóval 1 263 Ft‎)

Egyéb infó

Hozzávalók: Galangal gyökér - Alpinia galanga - 250 g apróra vágva
Osztályozás: Gyógynövények

A galgant (Alpinia officinarum), más néven vadkardamom, Délkelet-Ázsiában számos étel szerves része. Úgy néz ki, mint a gyömbér gyökér, de egy kicsit élesebb és határozottan csípősebb. Nemcsak a konyhában használják, hanem a természetgyógyászatban is, különösen az ájurvédában és a hagyományos kínai orvoslásban. A kínaiak az influenza és a megfázás leküzdésére, az indiaiak pedig gyomor-bélrendszeri problémákra használják fel tulajdonságait.

Egészségfejlesztő tulajdonságok:

A galangal gyökerében található bioaktív anyagok jótékony hatásúak. hatással van a gyomor-bél traktusra, és segít enyhíteni az emésztési problémákat. Melegítő hatással vannak a szervezetre és támogatják a szervezet immunmechanizmusát. A kezdeti laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a galangalban található anyagok olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek segítenek fenntartani a vér normál glükóz- és koleszterinszintjét.

ÖSSZETÉTEL:
Galgant gyökér 100%. Kiváló minőségű alapanyag.


GALGÁNS ADAGOLÁS ÉS FELHASZNÁLÁSI MÓD

Galgant tea (vágott gyökér):

Főzet:
Egy kanál szárított galangalgyökeret öntsünk fel forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 20-30 percig gőzölni.

Egyéb felhasználások:

Tinktúra:
100 g száraz és zúzott nyersanyagot 40-60%-os alkohollal (500 ml) öntünk, 10 napig maceráljuk, majd leszűrjük. A tinktúrát 5 ml-es adagban, napi 1-3 alkalommal kell bevenni. Izom- és ízületi fájdalmak esetén bedörzsölöm a tinktúrát a fájdalmas területekre.

Ellenjavallatok
A galangal gyökérrel kapcsolatos mellékhatásokról, interakciókról és ellenjavallatokról még nem számoltak be.

A NÖVÉNY JELLEMZŐI
Az Alpinia galgant a gyömbérfélék családjába tartozó évelő növény. Délkelet-Ázsiából származik. Kínában és Srí Lankán termesztik, Malajziában pedig szabadon nő. 2,5 méter magasra is megnő. Fehér virágokat hoz, amelyekből virágzás után kis zsákok jelennek meg magokkal.

A Galgant föld alatti, gumós rizómákon termesztik. 4-8 cm-t érnek el, vastagságuk általában nem haladja meg a 2 cm-t. Vékony és fényes vörös és barna bőrrel és tejfehér belsővel rendelkeznek. A növény 4-6 éves korában kiássák és frissen vagy napon szárítva használják fel. Az őrlés után vörösesbarna port kapunk.




Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: