AR76079
Hozzávalók: Galangal gyökér - Alpinia galanga - 50g apróra vágva
Osztályozás: Gyógynövények
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Galangal gyökér - Alpinia galanga - 50 g apróra vágva
Osztályozás: Gyógynövények
A galganta (Alpinia officinarum), más néven vadkardamom, Délkelet-Ázsiában számos étel szerves része. Úgy néz ki, mint a gyömbér gyökér, de egy kicsit élesebb és határozottan csípősebb. Nemcsak a konyhában használják, hanem a természetgyógyászatban is, különösen az ájurvédában és a hagyományos kínai orvoslásban. A kínaiak az influenza és a megfázás leküzdésére, az indiaiak pedig gyomor-bélrendszeri problémákra használják fel tulajdonságait.
Egészségfejlesztő tulajdonságok:
A galangal gyökerében található bioaktív anyagok jótékony hatásúak. hatással van a gyomor-bél traktusra és segít enyhíteni az emésztési problémákat. Melegítő hatással vannak a szervezetre és támogatják a szervezet immunmechanizmusát. A kezdeti laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a galangalban található anyagok olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek segítenek fenntartani a vér normál glükóz- és koleszterinszintjét.
ÖSSZETÉTEL:
Galgant gyökér 100%. Kiváló minőségű alapanyag.
GALGÁNS ADAGOLÁS ÉS FELHASZNÁLÁSI MÓD
Galgant tea (vágott gyökér):
Főzet:
Egy kanál szárított galangalgyökeret öntsünk fel forrásban lévő vízzel, és hagyjuk 20-30 percig gőzölni.
Egyéb felhasználások:
Tinktúra:
100 g száraz és zúzott nyersanyagot 40-60%-os alkohollal (500 ml) öntünk, 10 napig maceráljuk, majd leszűrjük. A tinktúrát 5 ml-es adagban, napi 1-3 alkalommal kell bevenni. Izom- és ízületi fájdalmak esetén bedörzsölöm a tinktúrát a fájdalmas helyekre.
Ellenjavallatok
Terhesség, szoptatás, növény iránti túlérzékenység.
A NÖVÉNY JELLEMZŐI
Az Alpinia galgant a gyömbérfélék családjába tartozó évelő növény. Délkelet-Ázsiából származik. Kínában és Srí Lankán termesztik, Malajziában pedig szabadon nő. 2,5 méter magasra is megnő. Fehér virágokat hoz, amelyekből virágzás után kis zsákok jelennek meg magokkal.
A Galgant föld alatti, gumós rizómákon termesztik. 4-8 cm-t érnek el, vastagságuk általában nem haladja meg a 2 cm-t. Vékony és fényes vörös és barna bőrrel és tejfehér belsővel rendelkeznek. A növény 4-6 éves korában kiássák és frissen vagy napon szárítva használják fel. Az őrlés után vörösesbarna port kapunk.