BL7119
A chia mag a spanyol zsálya magja, amely Dél-Amerika hegyvidéki vidékein nő.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A chia mag a spanyol zsálya magja, amely Dél-Amerika hegyvidéki vidékein nő. A chia magot már az aztékok is használták élelmiszerként. Ezek a táplálkozási szempontból nagyon érdekes magvak kb. 30% olajat tartalmaznak, amelyek értékes omega 3 zsírsavakat tartalmaznak. B csoportba tartozó vitaminok és fontos ásványi anyagok (kalcium, magnézium, vas, cink...) forrásai. A chia mag igen érdekes tulajdonsága a magas rosttartalom, valamint vízmegkötő és duzzadt képessége. Ezért gyors telítésre használják, pl. csökkentő diéta során. Azonban normál fogyasztáshoz is hozzáadjuk őket, pl. péksüteményekhez, müzlikhez, joghurtokhoz, ételek és italok sűrítésére és egészséges, keményítő nélküli pudingok készítésére (csak keverje össze a magokat növényi vagy állati tejjel és ízesítse).
SÚLY: 2,5 kg
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Paraguay
ÖSSZETEVŐK: chia mag (Salvia Hispanica)
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA :
Energiaérték | 1832 kJ/444 kcal |
---|---|
Zsírok | 31,1 g |
ebből telített zsírsavak | 3,8 g | tr>
ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak | 3,1 g |
ebből többszörösen telítetlen zsírsavak | 24,2 g (ebből 18,5 g omega-3) |
Szénhidrát | 4,5 g | tr>
ebből cukrok | 0,8 g |
Rost | 31,4 g |
Fehérje | 21,2 g |
Só | 0,03 g |
Kalcium | 631 mg (63% RHP* ) |
Vas | 7,72 mg (59% RHP*) |
Magnézium | 335 mg (94% RHP*) |
Cink | 4,58 mg (48 % RHP*) |
B1-vitamin (tiamin) | 0,62 mg (54% RHP*) |
B2-vitamin (riboflavin) | 0,17 mg (14% RHP*) |
B3-vitamin (niacin) | 8,83 mg (59% RHP*) |
*RHP - beviteli referenciaérték (korábban ajánlott napi adag)