BL6100
A szultánnak nevezett mazsolát nagy sárgászöld szőlő szárításával nyerik, és kiemelkednek teljes ízükkel és lágyságukkal.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A szultánnak nevezett mazsolát nagy sárgászöld szőlő szárításával nyerik, és kiemelkednek teljes ízükkel és lágyságukkal. Szultánjainkat az ellenőrzött biogazdálkodás elvei szerint termesztették elsősorban a Törökország nyugati partján fekvő Salihli régióban. Ezek a mazsola kénmentesek, ami azt jelenti, hogy nem konzerválták kén-dioxiddal vagy szulfitokkal. A szokásos kénezés helyett alternatív módszereket alkalmaztak a szükséges tartósság biztosítására. Szárítás előtt a leszüretelt szőlőt rövid időre 5%-os hamuzsír-oldatba (kálium-karbonát) merítjük kevés szerves olívaolajjal. Ez lerövidíti a száradási időt a napon, és csökkenti az időjárás változásainak kockázatát. A szultánákat mindössze három-öt napig szárítják, és ezalatt megőrzik világos színüket - és kén nélkül! Szárítás után a szultánokat megmossák és kézzel válogatják. A szultánák összetapadását megakadályozzuk, ha a bogyókat kevés bio napraforgóolajjal bepároljuk. Az olajkoncentráció nem haladhatja meg a 0,5%-ot.
Ezek a szultánok a Rapunzel cég TÖRÖKORSZÁG projektjéből származnak. Kiválóan alkalmasak sütésre-főzésre, joghurtba, müzlibe és desszertbe. Cukor és egyéb édesítőszerek helyettesítésére is használjuk őket. A többi szárított gyümölcshöz hasonlóan a mazsola is koncentrált energia-, cukor- és tápanyagforrás. Többek között rostot (100 g-ban kb. 5,4 g) és kisebb mennyiségben vasat, káliumot és B-vitamint tartalmaznak.
SÚLY: 150 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Törökország
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA:
DDD - napi ajánlott adag vagy beviteli referenciaérték