BL4422
Finomra őrölt, nem lúgosított por pirítatlan ecuadori kakaóbabból
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Finomra őrölt, nem lúgosított por pirítatlan ecuadori kakaóbabból. A kakaófa Amazóniából származik, és a régészeti leletek szerint a kakaót már 5000 évvel ezelőtt használták a mai Ecuador területén. Még ha a világtermelést most Afrika uralja is, Ecuador egyre inkább az ínyenc csokoládégyártók célpontja. A helyi típusú kakaó Arriba Nacional kiemelkedik telt, enyhén fűszeres ízével és aromájával, alacsonyabb keserűséggel. Kakaónkat közvetlenül több régió gazdáitól vásároljuk, ezért színe és íze kissé változhat. A közönséges kakaóporral ellentétben a babot nem pörkölik meg, hanem erjesztés, szárítás és tisztítás után azonnal összetörik, és a kakaóvaj egy részét prés segítségével eltávolítják. Ezután finom porrá őröljük. Főzéshez, sütéshez és forró italok készítéséhez ugyanúgy használjuk, mint a pörkölt babból készült normál kakaót. Nyers konyhához is alkalmas.
Nyers vegán kakaó: 80 g mandulát öntsünk fel meleg vízzel, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Reggel csepegtessük le, öblítsük le, adjunk hozzá néhány csepp szűz olajat, öntsünk 300 ml meleg vizet, és alaposan keverjük össze. Ezután szűrjük át sajtruhán, adjunk hozzá 3 teáskanál pirítatlan kakaót, csipetnyi tengeri sót, agávé szirupot ízlés szerint, és verjük fel.
SÚLY: 150 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Ecuador
ÖSSZETEVŐK: por nem pörkölt bio kakaóbabból csökkentett zsírtartalommal. Kakaóvaj-tartalom legalább 10%.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉL:
Energiaérték | 1409 kJ /339 kcal |
---|---|
Zsírok | 11 g |
ebből telített zsírsavak | 6,9 g |
Szénhidrát | 14,5 g |
ebből cukrok | 0,3 g |
Rost | 34, 7 g |
Fehérje | 28,1 g |
Só | < ;0,1 g |