BL4420
A kakaóbabot a Dominikai Köztársaság kistermelői termesztik
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A kakaóbabot a Dominikai Köztársaság kistermelői termesztik. A kakaófák vegyes kultúrákban nőnek itt, citrusfélékkel, banánnal és más, árnyékot adó növényekkel együtt. A gyümölcsöket kézzel gyűjtik, és a péppel együtt erjesztik. Az erjesztés során a dominikai kakaó jellegzetes jellegzetes íze és aromája jön létre. Ezt követi körülbelül egy hétig tartó napon történő szárítás, majd a babot megtisztítják és megpörkölik. A helyes, gyengéd pörkölés tovább fokozza a kakaó ízét és aromáját. A pörkölt babot összetörjük, és a kakaóvaj egy részét prés segítségével eltávolítjuk. Ezután finom porrá őröljük. A kakaót nem lúgosítják.
TIPP: Ízletes csokoládé italt kapunk, ha meleg tejet felverünk kakaónkkal és szárított rapadura nádlével. Illatosíthatjuk csipetnyi igazi Bourbon vaníliával, fahéjjal vagy akár szerecsendióval is. A szenvedélyesek tehetnek bele egy kis chiliport, az ínyencek tejszínnel javíthatják a tejet.
SÚLY: 150 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Dominikai Köztársaság
ÖSSZETEVŐK: csökkentett zsírtartalmú kakaópor ellenőrzött biogazdálkodásból származó tartalom. Kakaóvaj tartalom 11%.
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA:
Energiaérték | 1409 kJ/339 kcal |
---|---|
Zsírok | 11 g |
ebből telített zsírsavak | 6,9 g |
Szénhidrátok | 14,5 g |
ebből cukrok | 0,3 g |
Rost | 34,7 g |
Fehérje | 28,1 g |
Só | <0,1 g |
Kalcium | 131 mg (16% RHP) |
Vas | 30 mg (214% RHP) |
Magnézium | 600 mg (160% RHP) |
Kálium | 2264 mg (113% RHP) |