BL1531
Az agave szirup egy természetes mexikói fruktóz alapú édesítőszer
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Az agave szirup egy természetes mexikói fruktóz alapú édesítőszer. Az agave növény évszázadok óta hagyományos része az amerikai délnyugati és mexikói étrendnek, a bennszülött mexikóiak az agavé levét "mézes víznek" nevezik, az agavé beceneve pedig az "élet és bőség mexikói fája". Régen a levelekből papírt, az éles tüskékből varrótűt készítettek. Az ókori aztékok szentnek tartották az agavé növényt, és úgy gondolták, hogy a növény leveleinek és gyökereinek levágása után kifolyó lé megtisztítja a testet és a lelket. A spanyol hódítók aztán a maguk módján használták fel a növényt: erjesztették az édes agave levét, és tequilát kaptak. Az agave szirup valójában koncentrált agavélé. A nyers agavélevet rendszeresen gyűjtik be Mexikó középső részén vadon termő kaktuszokból. Ez általában az őslakos indiánok munkája. Először levágjuk az ananászszerű növény tetejét, és a közepét kivájtjuk. Az üregre követ helyeznek. A kaktusz levet bocsát ki, amely több napig gyűlik a kivájt központban. A tejszerű levet ezután minden növényről külön-külön gyűjtik. Ez a lé nagy mennyiségű polifruktózt vagy inulint tartalmaz, amely egyszerű cukorfruktózzá alakul, amikor a gyümölcslevet vegyszerek használata nélkül finoman besűrítik.
KÖTEG: 250 ml (= 350 g)
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Mexikó
ÖSSZETÉTEL: 100% koncentrált bio agávélé
FELHASZNÁLÁS: Az agave szirup ízletes és sokoldalú édesítőszer. Remek kiegészítője a méznek, juharszirupnak és más természetes édesítőszereknek. Alacsonyabb viszkozitású, mint a mézé, ezért könnyebben keverhető étellel. A kellemes íz (kissé juharszirupra emlékeztet) kiemeli az étel eredeti ízét. Használhatja a szirupot gyümölcssalátákban, joghurtokban, müzliben és chipsben, palacsintában és rántottban, tea vagy kávé, limonádé és gyümölcsital édesítésére. Alkalmas salátaöntetekhez, pácokhoz és grillkeverékekhez. Kiváló édesítőszer a gyógyteákhoz (a fehér cukorhoz képest). A fehér cukor gyakorlatilag bármilyen ételben helyettesíthető agavé sziruppal. A receptben a szükséges cukormennyiséget cserélje ki háromnegyed mennyiségű szirupra, és arányosan csökkentse a folyadék mennyiségét, akárcsak a méz használatakor. A pékáruknál kiemelkedik nedvességmegkötő és a tészta kiszáradását megakadályozó képessége. Ráadásul az agávé szirup eltarthatósága hosszú, cukor hozzáadása nélkül akár 3 évig is tárolható.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA:
Energiaérték th> | 1302 kJ/310 kcal |
---|---|
Zsírok | < 0,5 g |
ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrátok th> | 78 g |
beleértve a cukrokat | 76,4 g |
Fehérjék | < 1 g |
Só | < 0,1 g |