Sötét agave szirup 250ml / 350g

BL1531

Az agave szirup egy természetes mexikói fruktóz alapú édesítőszer

ez a termék jelenleg nincs készleten,

1 816 Ft‎

Egyéb infó

Az agave szirup egy természetes mexikói fruktóz alapú édesítőszer. Az agave növény évszázadok óta hagyományos része az amerikai délnyugati és mexikói étrendnek, a bennszülött mexikóiak az agavé levét "mézes víznek" nevezik, az agavé beceneve pedig az "élet és bőség mexikói fája". Régen a levelekből papírt, az éles tüskékből varrótűt készítettek. Az ókori aztékok szentnek tartották az agavé növényt, és úgy gondolták, hogy a növény leveleinek és gyökereinek levágása után kifolyó lé megtisztítja a testet és a lelket. A spanyol hódítók aztán a maguk módján használták fel a növényt: erjesztették az édes agave levét, és tequilát kaptak. Az agave szirup valójában koncentrált agavélé. A nyers agavélevet rendszeresen gyűjtik be Mexikó középső részén vadon termő kaktuszokból. Ez általában az őslakos indiánok munkája. Először levágjuk az ananászszerű növény tetejét, és a közepét kivájtjuk. Az üregre követ helyeznek. A kaktusz levet bocsát ki, amely több napig gyűlik a kivájt központban. A tejszerű levet ezután minden növényről külön-külön gyűjtik. Ez a lé nagy mennyiségű polifruktózt vagy inulint tartalmaz, amely egyszerű cukorfruktózzá alakul, amikor a gyümölcslevet vegyszerek használata nélkül finoman besűrítik.

KÖTEG: 250 ml (= 350 g)
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Mexikó
ÖSSZETÉTEL: 100% koncentrált bio agávélé
FELHASZNÁLÁS: Az agave szirup ízletes és sokoldalú édesítőszer. Remek kiegészítője a méznek, juharszirupnak és más természetes édesítőszereknek. Alacsonyabb viszkozitású, mint a mézé, ezért könnyebben keverhető étellel. A kellemes íz (kissé juharszirupra emlékeztet) kiemeli az étel eredeti ízét. Használhatja a szirupot gyümölcssalátákban, joghurtokban, müzliben és chipsben, palacsintában és rántottban, tea vagy kávé, limonádé és gyümölcsital édesítésére. Alkalmas salátaöntetekhez, pácokhoz és grillkeverékekhez. Kiváló édesítőszer a gyógyteákhoz (a fehér cukorhoz képest). A fehér cukor gyakorlatilag bármilyen ételben helyettesíthető agavé sziruppal. A receptben a szükséges cukormennyiséget cserélje ki háromnegyed mennyiségű szirupra, és arányosan csökkentse a folyadék mennyiségét, akárcsak a méz használatakor. A pékáruknál kiemelkedik nedvességmegkötő és a tészta kiszáradását megakadályozó képessége. Ráadásul az agávé szirup eltarthatósága hosszú, cukor hozzáadása nélkül akár 3 évig is tárolható.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-RA:

Energiaérték1302 kJ/310 kcal
Zsírok< 0,5 g
ebből telített zsírsavak0 g
Szénhidrátok 78 g
beleértve a cukrokat76,4 g
Fehérjék< 1 g
< 0,1 g

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: