Szárított nádlé RAPADURA RAPUNZEL 500g

BL1211

A RAPADURA a nádlé sűrítésének eredeti hagyományos módszerével készül, amíg a víz teljesen el nem párolog a nádmelasz eltávolítása nélkül.

LELTÁR FOLYAMATBAN 2025.01.02-IG. BOLDOG ÚJ ÉVET 2025.

Egyéb infó

A RAPADURA-t a nádlé sűrítésének eredeti hagyományos módszerével állítják elő, amíg a víz teljesen el nem párolog a nádmelasz eltávolítása nélkül. Kellemes karamell ízű, sütéshez-főzéshez, desszertek, kávé, tea édesítésére alkalmas. Használhatjuk fehér cukor helyett, ha nem ragaszkodunk a végétel tiszta fehér színéhez. A RAPADURA szárított nádlé előállításához használt cukornádat a FAIR TRADE projektben résztvevő családi cégek termesztik HAND KÉZBEN Brazíliában ökológiailag 1977 óta ugyanazon a helyen. A cukornád termesztése és a nádcukor előállítása itt hagyományos módon, szintetikus műtrágya, gyomirtó és növényvédő szerek használata nélkül történik. A föld termékenységének megőrzése érdekében a gazdálkodók itt vetésforgót alkalmaznak, és a cukornádat hüvelyesekkel és talajdúsító növényekkel váltják fel. A komposztáló rendszer és az ökológiai állattenyésztés kombinálásával jobb a tápanyagáramlás, ami magasabb talajtermékenységhez és egészségesebb növényekhez vezet. Az erős trópusi viharok okozta fő probléma a talajerózió. Ezt a dombok lejtőjével párhuzamos telepítéssel, bokrok, fák és egyéb kisebb élőhelyek beépítésével akadályozzák meg.

A cukornád betakarítása kézzel történik, machetével. A leveleket levágják a szárról és a táblán hagyják műtrágyaként. A gazdálkodók nemcsak hogy nem használnak növényvédő szereket, de betakarítás előtt sem égetik el a földeket. Ez az eljárás a hagyományos mezőgazdaságban elterjedt a betakarítás megkönnyítésére, mivel csak a szárak maradnak a táblán. Az ökológiai gazdálkodás nemcsak a természetes mikrokörnyezetet és a természetet védi, hanem biztosítja a tápláló szerves anyagok visszajutását a tápanyagkörforgásba. A gazdák a cukornádat a saját Planeta Verde cukorgyárukba szállítják feldolgozásra. Itt préselik a vesszőt, és a kapott levet először leszűrik. Ezután nagy kazánokban párologtatással koncentrálják. A vége felé addig keverjük, amíg kristályosodni kezd.

SÚLY: 500 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Brazília
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergének.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉL :

Energiaérték1615 kJ/380 kcal
Zsírok0 g
ebből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát95 g
beleértve a cukrokat95 g
Rost0 g
Fehérje0 g
0,005 g

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: