BL1211
A RAPADURA a nádlé sűrítésének eredeti hagyományos módszerével készül, amíg a víz teljesen el nem párolog a nádmelasz eltávolítása nélkül.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A RAPADURA-t a nádlé sűrítésének eredeti hagyományos módszerével állítják elő, amíg a víz teljesen el nem párolog a nádmelasz eltávolítása nélkül. Kellemes karamell ízű, sütéshez-főzéshez, desszertek, kávé, tea édesítésére alkalmas. Használhatjuk fehér cukor helyett, ha nem ragaszkodunk a végétel tiszta fehér színéhez. A RAPADURA szárított nádlé előállításához használt cukornádat a FAIR TRADE projektben résztvevő családi cégek termesztik HAND KÉZBEN Brazíliában ökológiailag 1977 óta ugyanazon a helyen. A cukornád termesztése és a nádcukor előállítása itt hagyományos módon, szintetikus műtrágya, gyomirtó és növényvédő szerek használata nélkül történik. A föld termékenységének megőrzése érdekében a gazdálkodók itt vetésforgót alkalmaznak, és a cukornádat hüvelyesekkel és talajdúsító növényekkel váltják fel. A komposztáló rendszer és az ökológiai állattenyésztés kombinálásával jobb a tápanyagáramlás, ami magasabb talajtermékenységhez és egészségesebb növényekhez vezet. Az erős trópusi viharok okozta fő probléma a talajerózió. Ezt a dombok lejtőjével párhuzamos telepítéssel, bokrok, fák és egyéb kisebb élőhelyek beépítésével akadályozzák meg.
A cukornád betakarítása kézzel történik, machetével. A leveleket levágják a szárról és a táblán hagyják műtrágyaként. A gazdálkodók nemcsak hogy nem használnak növényvédő szereket, de betakarítás előtt sem égetik el a földeket. Ez az eljárás a hagyományos mezőgazdaságban elterjedt a betakarítás megkönnyítésére, mivel csak a szárak maradnak a táblán. Az ökológiai gazdálkodás nemcsak a természetes mikrokörnyezetet és a természetet védi, hanem biztosítja a tápláló szerves anyagok visszajutását a tápanyagkörforgásba. A gazdák a cukornádat a saját Planeta Verde cukorgyárukba szállítják feldolgozásra. Itt préselik a vesszőt, és a kapott levet először leszűrik. Ezután nagy kazánokban párologtatással koncentrálják. A vége felé addig keverjük, amíg kristályosodni kezd.
SÚLY: 500 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Brazília
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergének.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉL :
Energiaérték | 1615 kJ/380 kcal |
---|---|
Zsírok | 0 g |
ebből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 95 g |
beleértve a cukrokat | 95 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0,005 g |