AR125910
Hozzávalók: Birds Eye chili paprika - paprika annum - összesen 50 g
Besorolás: Étrend-kiegészítők
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Birds Eye chili paprika – paprika annum – összesen 50 g
Osztályozás: Étrend-kiegészítők
Bird's Eye chilipaprika
erősAz általunk ismert csípős paprikák többsége a C. annum vagy a C. chinense fajhoz tartozik. A C. frutescens faj könnyen megkülönböztethető a termések alapján - a bokrokon növekvő paprika megemelkedett vagy különböző irányokba van irányítva. Más fajok lelógó paprikát termelnek. A Bird's Eye fajta termései is kicsik - hosszuk nem haladja meg az 5 cm-t.
A Bird's Eye paprika különösen népszerű Ázsiában - a thai és indiai konyha alapanyaga.
A Scoville-élességük átlagosan 100 000 SHU, de egyes fajok elérik a 225 000-et is. SHU (Scoville Heat Units).
A Habanero, a Dorset Naga, a Naga Jolokia és mások dögösebbek ennél a fajtánál. A Jalapeno, a Cayenne és a Tabasco alacsonyabbak a fűszerességi skálán. A Tabasco csípőssége például 50 000 SHU, ami legalább a fele a Bird's Eye-nek.
Ha a Bird's Eye-paprikát egy 1-től 10-ig terjedő skálán rangsorolnák a könnyű használat érdekében. 9. helyezés .
Tehát ezt tartsa szem előtt, mielőtt fűszerezné az ételt!
Mi van, ha túl sok paprikát eszik? Ezt háromféleképpen teheti meg:
1. egyél valami zsírosat (tejszín, kókusztej)
2. egyél valami fehérjében gazdag valamit (joghurt, túró)
3. alkoholt inni
Mindhárom komponens feloldja és kimossa a kapszaicint. Soha ne igyon nagyon fűszeres ételeket vízzel – a víz mindent kimos a szájából, kivéve a kapszaicint, ami fokozza az égő érzést.
ALKALMAZÁS
Chilit nem szabad hozzáadni. csak tipikus ázsiai és keleti ételekhez, de csokoládéban és desszertekben, forró kakaóban vagy zabpehelyben is. Javasoljuk a kísérletezést, csak óvatosan!
ÖSSZETÉTEL
(Nagyon) csípős paprika a Madárszem fajtából. A legjobb minőség!
ADAGOLÁS ÉS HASZNÁLATI HOGYAN
Először csak egy borsot tegyünk a tálba. Ha nem elég, adj még hozzá :)
ELLENTJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, chili iránti túlérzékenység.
A chili paprikát kerülni kell a szenvedőknek gyomorfekély, reflux, emésztőrendszeri gyulladás vagy különböző típusú irritáció.