Birds Eye chili paprika - paprika annum - 50g összesen

AR125910

Hozzávalók: Birds Eye chili paprika - paprika annum - összesen 50 g
Besorolás: Étrend-kiegészítők

Raktáron

2 599 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Birds Eye chili paprika – paprika annum – összesen 50 g

Osztályozás: Étrend-kiegészítők

Bird's Eye chilipaprika

erős
A madárszem paprika a Capsicum frutescens faj egyik fajtája. A fajon belül további fajták például a Tabasco paprika (Mexikó) vagy a Siling Labuyo (Fülöp-szigetek).

Az általunk ismert csípős paprikák többsége a C. annum vagy a C. chinense fajhoz tartozik. A C. frutescens faj könnyen megkülönböztethető a termések alapján - a bokrokon növekvő paprika megemelkedett vagy különböző irányokba van irányítva. Más fajok lelógó paprikát termelnek. A Bird's Eye fajta termései is kicsik - hosszuk nem haladja meg az 5 cm-t.

A Bird's Eye paprika különösen népszerű Ázsiában - a thai és indiai konyha alapanyaga.

A Scoville-élességük átlagosan 100 000 SHU, de egyes fajok elérik a 225 000-et is. SHU (Scoville Heat Units).

A Habanero, a Dorset Naga, a Naga Jolokia és mások dögösebbek ennél a fajtánál. A Jalapeno, a Cayenne és a Tabasco alacsonyabbak a fűszerességi skálán. A Tabasco csípőssége például 50 000 SHU, ami legalább a fele a Bird's Eye-nek.

Ha a Bird's Eye-paprikát egy 1-től 10-ig terjedő skálán rangsorolnák a könnyű használat érdekében. 9. helyezés .

Tehát ezt tartsa szem előtt, mielőtt fűszerezné az ételt!

Mi van, ha túl sok paprikát eszik? Ezt háromféleképpen teheti meg:

1. egyél valami zsírosat (tejszín, kókusztej)
2. egyél valami fehérjében gazdag valamit (joghurt, túró)
3. alkoholt inni

Mindhárom komponens feloldja és kimossa a kapszaicint. Soha ne igyon nagyon fűszeres ételeket vízzel – a víz mindent kimos a szájából, kivéve a kapszaicint, ami fokozza az égő érzést.

ALKALMAZÁS
Chilit nem szabad hozzáadni. csak tipikus ázsiai és keleti ételekhez, de csokoládéban és desszertekben, forró kakaóban vagy zabpehelyben is. Javasoljuk a kísérletezést, csak óvatosan!

ÖSSZETÉTEL
(Nagyon) csípős paprika a Madárszem fajtából. A legjobb minőség!

ADAGOLÁS ÉS HASZNÁLATI HOGYAN
Először csak egy borsot tegyünk a tálba. Ha nem elég, adj még hozzá :)

ELLENTJAVALLATOK
Terhesség, szoptatás, chili iránti túlérzékenység.
A chili paprikát kerülni kell a szenvedőknek gyomorfekély, reflux, emésztőrendszeri gyulladás vagy különböző típusú irritáció.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

9 más termékek ugyanabban a kategóriában: