Bojtorján gyökér - Arctium lappa - 500 g apróra vágva Nagyobb

Bojtorján gyökér - Arctium lappa - 500 g apróra vágva

AR78161

Hozzávalók: Bojtorján gyökér - Arctium lappa - 500 g apróra vágva
Besorolás: Bőrproblémák

Raktáron

5 627 Ft‎ (Adóval 938 Ft‎)

Egyéb infó

Hozzávalók: Bojtorján gyökér - Arctium lappa - 500 g apróra vágva
Osztályozás: Bőrproblémák

A nagybojtorján (Arctium lappa) Európában elterjedt növény, melynek gyökere sok értékes bioaktív anyagot tartalmaz. Pozitív hatással vannak a bőr állapotára, enyhítik az irritációt és javítják a haj állapotát. Támogatják az emésztőrendszer működését és javítják az emésztőrendszer működését is. A népgyógyászat a bojtorjángyökeret ajánlotta a vér káros anyagoktól és méreganyagoktól való megtisztítására. Az összezúzott gyökeret a csontelmozdulás vagy törés helyén alkalmazták a bőrre, hogy enyhítsék a fájdalmat. A hagyományos kínai orvoslásban a bojtorjángyökeret fertőzések és megfázás ellen használták, mert azt hitték, hogy antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik. Érdekes módon a bojtorján gyökerét a középkorban zöldségként fogyasztották. Az európai konyhában már nincs jelen, de Japánban, Kínában és Koreában még fogyasztják. Salátákhoz használják, vagy sárgarépával készítik, mint kinpira nevű ételt.

Egészségügyi tulajdonságok:

A bojtorján pozitív hatással van a bőrre és a hajra. . Segít a pattanások és foltok leküzdésében, javítja a bőr megjelenését, hidratálja és táplálja a bőrt, antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik és csillapítja az irritációt. Enyhíti a pikkelysömör és az ekcéma tüneteit. Helyreállítja és erősíti a haj szerkezetét, megelőzi a hajhullást.
Belső alkalmazás esetén a bojtorjángyökér izzasztó és vizelethajtó hatással segíti a szervezet tisztítását.
Stimulálja az emésztést, fokozza az epe és az emésztőenzimek kiválasztását a gyomor és hasnyálmirigy. Támogatja a belek megfelelő működését és segít a székletürítés szabályozásában.
A bojtorján gyökérben található nyálka csillapítja a torok és az emésztőrendszer belső falainak irritációját.

ALKALMAZÁS
bőr- és hajápolásra
kozmetikumok összetevőjeként
emésztésre
a felesleges víz eltávolítására a szervezetből
torokfájás
érzékeny gyomorra és belek

ÖSSZETEVŐK Bojtorján gyökér (Artium lappa) 100%. A legjobb minőségű alapanyag!
A bojtorján gyökér poliacetin vegyületeket, lignánokat, guanin laktonokat, fitoszterolokat, fenolsavakat, inulint, illóolajat, nyálkaanyagot, ásványi anyagokat és tanninokat tartalmaz.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS
Bojtorján tea (gyökér):
1 kanál bojtorján egy pohár vízzel felöntjük, felforraljuk, és lefedve 5-10 percig forraljuk. 30 percig félretesszük, majd leszűrjük. Naponta 2-3 alkalommal 1 pohárral fogyasszuk. A lehűtött főzet bőr- és hajmosásra használható.

Tinktúra:
50 g bojtorján 250 ml szeszes italt öntünk fel. 1-2 hétre félretesszük, leszűrjük. Vegyünk 5-10 ml-t (1-2 teáskanál) naponta 2-3 alkalommal. A tinktúra 1:1 vagy 1:2 arányban vízben hígítható, és bőr- és hajmosásra használható.

Kozmetikai bojtorjánolaj:
locsolás 50 g nyersanyag magas százalékos alkohol. Ezután öntsünk 250 ml felmelegített olajat. Keverjük össze és tegyük sötét helyre 2 hétig, majd szűrjük le. Használja bőr- és hajápolásra.

Hajápolás:
Hetente 1-3 alkalommal masszírozza be az olajat a hajba és a fejbőrbe, hagyja hatni 20 percig, majd mossa le őket samponnal.

ELLENTJAVALLATOK
A bojtorján belső fogyasztása terhes és szoptató nők számára nem javasolt, de a kozmetikai használat megfelelő.
Aki allergiás az Asteraceae növényekre, ne használjon bojtorján.
A bojtorján gátolja a véralvadást. A véralvadási zavarokkal küzdőknek kerülniük kell.
A cukorbetegség gyógyszereit szedőknek óvatosnak kell lenniük, mivel a bojtorján csökkentheti a vércukorszintet.

GYÓGYNÖVÉNY JELLEMZŐI
A bojtorján az astraceae családhoz. Európában, Kis-Ázsiában, Szibériában, Kínában és Japánban, valamint a Himalájában és a Kaukázusban megtalálható. Ő is Amerikában telepedett le. Európában őshonos és gyakori faj. A bojtorján akár 2 m magasságot is elérhet. Vastag, elágazó, fehér gyökere van, legfeljebb 0,5 m hosszú. Az első évben a növény levélrozettát alkot, és csak a második évben jelenik meg a szár. A talaj közelében növekvő bojtorjánlevelek igen nagyok, a száron valamivel kisebbek. Szív alakúak, szaggatott élekkel, alattuk szürkés színűek. A bojtorján virágai lilás-lila kosár alakúak, hasonlóan a bogáncsvirágokhoz. Tű alakú zöld pikkelyekkel borított gömbhéj veszi körül őket. A bojtorján termései csípősek.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

11 más termékek ugyanabban a kategóriában: