BL7125
A teljes lenmagot kenyerek és péksütemények díszítésére használják, amely kellemes textúrát is ad
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A teljes lenmagot kenyerek és péksütemények díszítésére használják, amely kellemes textúrát is ad. Az őrölt magvak helyettesíthetik a receptben a tojást (egy tojás helyett 1 evőkanál őrölt magot és 3 evőkanál vizet használunk) vagy zsírt (1 rész zsír helyett 3 rész őrölt magot). Enyhén diós ízt is adnak az ételekhez. Az őrölt magvak, amelyeket szervezetünk jól tud feldolgozni, táplálkozási szempontból értékesebbek. A magokat házilag, például mák- vagy lisztdarálóval daráljuk meg, és inkább őrlés után azonnal használjuk fel. A levegőnek és fénynek kitett őrölt magvak avas lesz. Ha nem tudjuk azonnal felhasználni az összes őrölt magot, akkor sötét záróedénybe öntjük és hűtőszekrényben tároljuk. Az őrölt lenmag így tárolva akár 10 hónapig is eltarthat (tehát a vizsgálatok szerint a jelenlévő zsírok összetétele nem sokat változik, azaz a magok nem válnak rágóssá. A vizsgálatok nem vizsgálták az egyéb anyagok tartalmát táplálkozási szempontból értékes anyagok - pl. E-vitamin.) A vízben áztatott lenmag népi gyengéd szer volt a székrekedés ellen.
SÚLY: 300 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Lengyelország/Franciaország
FIGYELMEZTETÉS. ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉRE:
Energiaérték | 2170 kJ/525 kcal |
---|---|
Zsírok | 41 g |
ebből telített zsírsavak | 4,0 g |
Szénhidrátok | 2,5 g |
ebből cukrok | 2,5 g |
Rost | 22 g |
Fehérje | 26 g |
Só | 0,03 g |