BL4620
Ez a 100%-os mandulapaszta héj nélküli, pirítatlan európai mandulából készül
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Ez a 100%-os mandulapaszta héj nélküli, pirítatlan európai mandulából készül. Kifejezettebb marcipán íze és illata, és különösen alkalmas desszertek készítésére, kiváló péksüteményekhez (kombinálható mézzel, juharsziruppal, mazsolával...), desszertek puhítására, sütéshez (muffinhoz, süteményhez ill. sütik), joghurthoz, turmixhoz és müzlihez, zöldséges ételek ízesítésére és salátaöntetek alapjául. Természetesen kiváló minőségű telítetlen olajokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A mandulapaszta jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaz, és különösen gazdag magnéziumban és E-vitaminban. Mivel nem használnak adalékanyagokat, például megszilárdult zsírokat vagy emulgeálószereket, a mandulaolaj szétválhat. Ez a jelenség nem minőségi hiba, elegendő a pasztát használat előtt összekeverni.
Mandulatej: Egy kanál mandulapasztát összekeverünk 250 ml forró vízzel és néhány csepp kiváló minőségű. hidegen sajtolt olajat, mandulatejet kapunk. Édesítsük ízlés szerint, például mézzel, juharsziruppal vagy rapadurával. Ha nagyon kisgyermekek számára szeretne mandulatejet használni, javasoljuk, hogy használjon 100%-ban édes kaliforniai mandulából készült mandula pasztát. Európában vadon nő az eredeti mandulafajta, amelynek keserű gyümölcsei vannak. Ez a fajta sokkal jobban bírja a zord, száraz éghajlatot, mint az édesmandulát termelő termesztett mandula. Ezért termesztik az édes mandulát egy keserű fajta szárára oltva. Az oltvány alatt sarjadó ágak ezért keserű mandulát hoznak, és ha ezeket az ágakat nem vágják le időben, a keserűmandula termései közé kerülnek. Természetesen a termelők igyekeznek minimálisra csökkenteni a keserű mandula mennyiségét, de a mandula betakarítása után lehetetlen elkülöníteni az édes mandulát a keserűtől. A keserű mandula nagyon alacsony aránya kellemes marcipán ízű és illatú az így létrejött európai mandulából készült mandulapaszta, de a kisgyermekek számára a 100%-ban édes kaliforniai mandulából készült paszta megfelelőbb.
SÚLY: 250 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Németország
ÖSSZETEVŐK: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó mandula, pörköletlen, hámozott
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: Nyomokban más héjas gyümölcsök, tej, farkasbab, földimogyoró és szezám.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉL:
Energiaérték | 2715 kJ /657 kcal |
---|---|
Zsírok | 58 g |
ebből telített zsírsavak | 5,5 g |
Szénhidrát | 5,1 g |
ebből cukrok | 4,9 g |
Rost | 7, 9 g |
Fehérje | 24 g |
Só | 0,01 g |
Kalcium | 246 mg (31% DDD) |
Magnézium | 270 mg (72% DDD) |
E-vitamin | 19 mg (158% DDD) |
DDD - napi ajánlott adag vagy beviteli referenciaérték