BL2914
A Bai Mu Dan kínai fehér teát (vagy fehér bazsarózsát) úgy nyerik, hogy tavaszi hajtásokat gyűjtenek egy bimbóval és két fiatal levéllel, amelyeket a napon hagynak elszáradni, mielőtt a rügy kifejlődik.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A Bai Mu Dan kínai fehér teát (vagy fehér bazsarózsát) úgy állítják elő, hogy tavaszi hajtásokat gyűjtenek egy bimbóval és két fiatal levéllel, amelyeket a napon hagynak elszáradni, mielőtt a rügy kifejlődik. Ennek a teának a színe nem egyenletes, hanem zöldről barnára változik, világos bimbókkal. Az infúzió finom, kiegyensúlyozott ízű és sárgás színű. A low theinnek köszönhetően még késő délután sem kell elkerülnünk. Ezt a teát a kínai Fujian tartomány bioültetvényein termesztik. Gyűjtés után a csírákat néhány napig a napon száradni hagyjuk, majd egymásra halmozzuk, és rövid ideig néhány órán át erjedni hagyjuk. Ezután megszárítják és becsomagolják. Ezzel a teával nagyon óvatosan kell bánni a feldolgozás során, hogy elkerüljük a levelek sejtszerkezetének károsodását és a túlzott oxidációt. A teák esetében általában az ökológiai eredet nagyon fontos. Ez ugyanis egy olyan élelmiszer, amelyet öblítés nélkül fogyasztunk, és a hagyományos termesztésben használt növényvédőszer-maradékok a teában maradnak, és átkerülhetnek az infúzióba.
SÚLY: 30 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Kína
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁK SZÁMÁRA: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.