BL1300
A nádmelasz egy majdnem fekete szirupszerű anyag, amely a cukornádléből nádcukor gyártása során melléktermékként keletkezik.
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
A nádmelasz egy majdnem fekete szirupszerű anyag, amely a cukornádléből nádcukor gyártása során melléktermékként keletkezik. A nádlé természetesen a cukor mellett az emésztéséhez szükséges biológiailag aktív anyagokat is tartalmazza. Ezek azonban megmaradnak abban a szirupban, amely a cukorkristályoknak a besűrűsödött nádlétől való elválasztása után visszamarad, vagyis a melaszban. A melasz szélesebb körű felhasználását a legtöbb embert zavaró jellegzetes íze akadályozza meg. Ezért előnyben részesítik a természetes nádcukrokat, amelyeknek viszont a melasz ad kellemes ízt és aromát. És ez az ő titka. Kis mennyiségben a melasz nagyon kellemes ízű, emellett az étel természetes ízét is fokozza. Ezért kár nem szeretni a melaszt az előírt napi néhány teáskanál elfogyasztásával. Jellegzetes íze leginkább készételek részeként használható. Ezért ne utasítsuk el a melaszt, amíg meg nem kóstolta mézeskalácsban, rétesben (fahéj, alma és dió kiválóan kiegészíti az ízét), sütiben vagy csípős keverékekben (curryval vagy csípős paprikával, paradicsompürével, sőt mustárral együtt). Tejhez vagy joghurthoz tehetünk egy kis melaszt müzli vagy kukoricapehely, méz vagy gyümölcstea feltétként.
SÚLY: 450 g
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG: Paraguay
FIGYELMEZTETÉS ALLERGIÁS EMBEREK: A termék nyomokban nem tartalmaz allergéneket.
TÁPLÁLKOZÁSI ADATOK 100 G-NÉRE:
Energiaérték | 1261 kJ/297 kcal td> |
---|---|
Zsírok | 0,2 g |
ebből telített zsírsavak | < 0,2 g |
Szénhidrát | 70 g |
ebből cukrok th> | 59 g |
Fehérje | 3,7 g |
Só | 0,04 g |
Kalcium | 250 mg (31 % DDD) |
Magnesium | 210 mg (56% DDD) |
Vas | 13 mg (93% DDD) |
DDD - napi ajánlott dózis vagy referenciaérték bevétel