AR79561
Hozzávalók: Pau d'Arco Lapacho kéreg - Tabebuia impeginosa - 500 g őrölt
Osztályozás: Az immunrendszer erősítése
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Pau d'Arco Lapacho kéreg - Tabebuia impeginosa - 500 g őrölt
Osztályozás: Az immunrendszer erősítése
Pau d'Arco, La A pacho (Tabebuia impetiginosa) jótékony hatással van az immunrendszerre és erősíti az egész szervezetet. Gondoskodik az emésztőrendszer és a máj megfelelő működéséről, elősegíti a tisztulást és javítja a vér minőségét.
A La pacho az Amazonasból származik. Ez a név mind a fára, mind a belső kérgére utal, amelyet hagyományosan a hagyományos orvoslásban használnak. A La pacho-nak számos helyi neve van, és míg Dél-Amerikában leginkább az ipe-roxo-ról vagy a taheboo-ról fogunk hallani. Az Amazonas dzsungelében élő őslakos indiánok Pau d'Arcónak, az isteni fának nevezik, és nagy tiszteletet tanúsítottak, mert belső kérge volt számukra az egyik legfontosabb egészségügyi szükséglet. Számos betegségre használták, mint például láz, malária, megfázás és köhögés, vérszegénység, bakteriális és vírusos fertőzések és gombás fertőzések. A kéregből készült készítmények szintén elnyomták a fájdalmat, és a mérgező kígyók harapása után a sebeken dolgoznak.
Az évek során a Pau d'Arco népszerűvé vált a természetgyógyászatban Dél- és Közép-Amerikában, és ma már sok tudós használja a modern gyógyászatban. A PubMed adatbázis önmagában körülbelül 200 olyan kísérletet rögzít, amelyekben a La Pacha és az izolált hatóanyagok daganatokra, baktériumokra, vírusokra és gombákra, immunsejtekre és egyéb vérelemekre, belső szervekre, enzimekre és élettani reakciókra gyakorolt hatását vizsgálták.
Egészségfejlesztő tulajdonságok
A Pau d'Arco támogatja a természetes immunitást, és támogatja a szervezet védekezőképességét bakteriális és vírusos fertőzések, valamint gombás fertőzések esetén
Támogatja a szervezet megfelelő válaszát a gyulladásra
Stimulálja a vörösvértestek termelését
Védi a májat a mérgező anyagok hatásai ellen
Segíti a vér megfelelő glükózszintjének fenntartását
Támogatja a szervezet megtisztítását a káros mikroorganizmusoktól és a felesleges anyagcseretermékek
Támogatja az emésztési folyamatokat és pozitívan befolyásolja a bél mikroflóra fejlődését
ALKALMAZÁS:
A megfelelő immunitás fenntartásához
A bélrendszer általános erősítésére test
A szervezet méregtelenítésében és tisztításában hasznos
Az emésztőrendszer működésének javítása érdekében
A kéregből készült főzet külsőleg is használható
ÖSSZETÉTEL :
Pau d'Arco kéreg 100%. A legjobb minőségű alapanyag.
A Pau d'Arco kéregében található bioaktív anyagok elsősorban a lapachol és a béta-lapachon, amelyek a furanonaftokinonok és kinonok és a naftolonok közé tartoznak. Rajtuk kívül találhatók még fenolos glikozidok, ciklopenténdialdehidek, iridoidok és benzenoidok.
HASZNÁLATI HOGYAN:
Főzet
Tölts fel 1-2 evőkanál kérget egy pohár vízbe, forraljuk fel és főzzük 3-5 percig alacsony lángon. Fedjük le és hagyjuk 30 percig. Napi 2-3 pohár fogyasztása.
A főzet használható külsőleg arc- és testbőr, haj, nemi szervek és végbélnyílás lemosására, szájüregi gargalizálásra és szempakolás formájában.
1. tinktúra: 5
50-60% alkohol. Maceráljon legalább 14 napig. Naponta 2-3 alkalommal 5 ml-t (1 teáskanál) vegyen be.
Por
A kéreg napi 1-2,5 g mennyiségben szájon át bevehető.
Kivonat borokból 1:5
Vörös vagy fehér száraz bor. 1 hónapig maceráljuk. Naponta egyszer igyon 25 ml kivonatot.
SYNERGY
A Vilcacora pozitív hatással lesz az immunitásra.
Ellenjavallatok
strong>Mellékhatások
A gyógyszer nagyon nagy adagja hányingert, fejfájást okozhat és hasi fájdalom, hányás és hasmenés.
NÖVÉNYI JELLEMZŐK
A La pacho (Tabebuia impetiginosa vagy Handroanthus impetiginosus) a Bignoniaceae családjába tartozó fa. Dél- és Közép-Amerikában, ritkábban Észak-Amerika déli részén fordul elő. Főleg az Amazonas esőerdőjében él, de előfordul parkokban, kertekben is, ahová dekoratív okokból telepítik. Kedvező körülmények között a la pacho akár 700 évig is élhet. Ez a fa eléri a 30 m magasságot. Jellegzetessége a nagy, gyönyörű virágok, amelyek csak az év 21 napján nyílnak. Cső alakúak, hosszuk 8 cm lehet. Kívül intenzív rózsaszín, belül sárga színűek. A levelek közvetlenül a virágzás után jelennek meg a fán, és a következő virágzási időszakig rajta maradnak. A la pacho termése vékony, zöld, magos hüvelyek formájában van, amelyek hossza 50 cm is lehet.