AR79560
Hozzávalók: Pau d'Arco Lapacho kéreg - Tabebuia impeginosa - 250 g apróra vágva
Osztályozás: Immunrendszer erősítése
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Pau d'Arco Lapacho kéreg - Tabebuia impeginosa - 250 g apróra vágva
Osztályozás: Az immunrendszer erősítése
Pau d'Arco, La Pacho (Tabebuia impetiginosa ) jótékony hatással van az immunrendszerre és erősíti az egész szervezetet. Gondoskodik az emésztőrendszer és a máj megfelelő működéséről, elősegíti a tisztulást és javítja a vér minőségét.
A La pacho az Amazonasból származik. Ez a név a fára és a belső kérgére egyaránt utal, amelyet hagyományosan a hagyományos orvoslásban használnak. A La pacho-nak sok helyi neve van, és míg Dél-Amerikában leginkább az ipe-roxo-ról vagy a taheboo-ról fogunk hallani. Az Amazonas dzsungelében élő bennszülött indiánok Pau d'Arcónak, az isteni fának hívják, és nagy tiszteletet kölcsönöztek neki, mert belső kérge volt számukra az egyik legfontosabb egészségügyi szükséglet. Számos betegségre használták, mint például láz, malária, megfázás és köhögés, vérszegénység, bakteriális és vírusos fertőzések és gombás fertőzések. A kéregből készült készítmények szintén elnyomták a fájdalmat, és a mérgező kígyók harapása után a sebeken dolgoznak.
Az évek során a Pau d'Arco népszerűvé vált a természetgyógyászatban Dél- és Közép-Amerikában, és ma már sok tudós használja a modern gyógyászatban. A PubMed adatbázis önmagában körülbelül 200 olyan kísérletet rögzít, amelyekben a La Pacha és az izolált hatóanyagok daganatokra, baktériumokra, vírusokra és gombákra, immunsejtekre és egyéb vérelemekre, belső szervekre, enzimekre és fiziológiai reakciókra gyakorolt hatását vizsgálták.
Egészségfejlesztő tulajdonságok
A Pau d'Arco támogatja a természetes immunitást, és támogatja a szervezet védekezőképességét bakteriális és vírusos fertőzések, valamint gombás fertőzések esetén
Támogatja a szervezet megfelelő válaszát a gyulladásra
Stimulálja a vörösvértestek képződését
Védi a májat a mérgező anyagok hatásai ellen
Segít fenntartani a megfelelő glükózszintet a vérben
Támogatja a szervezet megtisztítását a káros mikroorganizmusoktól és a felesleges anyagcseretermékek
Támogatja az emésztési folyamatokat és pozitívan befolyásolja a bél mikroflóra fejlődését
ALKALMAZÁS:
A megfelelő immunitás fenntartásához
A bélrendszer általános erősítésére test
A szervezet méregtelenítésére és tisztítására hasznos
Az emésztőrendszer működésének javítására
A kéregből készült főzet külsőleg is használható
ÖSSZETÉTEL :
Pau d'Arco kéreg 100%. A legjobb minőségű alapanyag.
A Pau d'Arco kérgében található bioaktív anyagok főként a lapachol és a béta-lapachon, amelyek a furanonaftokinonok és kinonok és a naftolonok közé tartoznak. Rajtuk kívül fenolos glikozidok, ciklopenténdialdehidek, iridoidok és benzenoidok is találhatók.
HASZNÁLATI HOGYAN:
Főzet
Tölts fel 1-2 evőkanál kérget egy pohár vízbe, forraljuk fel és főzzük 3-5 percig alacsony lángon. Fedjük le és hagyjuk 30 percig. Napi 2-3 pohár fogyasztása.
A főzet használható külsőleg arc- és testbőr, haj, nemi szervek és végbélnyílás lemosására, szájüregi gargalizálásra és szempakolás formájában.
1. tinktúra: 5
50-60% alkohol. Maceráljon legalább 14 napig. Naponta 2-3 alkalommal 5 ml-t (1 teáskanál) vegyen be.
Por
A kéreg napi 1-2,5 g mennyiségben szájon át bevehető.
Kivonat borokból 1:5
Vörös vagy fehér száraz bor. 1 hónapig maceráljuk. Naponta egyszer igyon 25 ml kivonatot.
SYNERGY
A Vilcacora pozitív hatással lesz az immunitásra.
Ellenjavallatok
strong>Mellékhatások
A gyógyszer nagyon nagy adagja hányingert, fejfájást okozhat és hasi fájdalom, hányás és hasmenés.
NÖVÉNYI JELLEMZŐK
A La pacho (Tabebuia impetiginosa vagy Handroanthus impetiginosus) a Bignoniaceae családjába tartozó fa. Dél- és Közép-Amerikában, ritkábban Észak-Amerika déli részén fordul elő. Főleg az Amazonas esőerdőiben él, de előfordul parkokban, kertekben is, ahová dekorációs okokból ültetik. Kedvező körülmények között a la pacho akár 700 évig is élhet. Ez a fa eléri a 30 m magasságot. Jellegzetessége a nagy, gyönyörű virágok, amelyek csak az év 21 napján nyílnak. Cső alakúak, hosszuk 8 cm lehet. Kívül intenzív rózsaszín, belül sárga színűek. A levelek közvetlenül a virágzás után jelennek meg a fán, és a következő virágzási időszakig rajta maradnak. A la pacho termése vékony, zöld, magos hüvelyek formájában van, amelyek hossza 50 cm is lehet.